Hava Durumu

Bursa’ya, Bursa’da acı ders!

Yazının Giriş Tarihi: 20.12.2015 08:23
Yazının Güncellenme Tarihi: 20.12.2015 08:23
Bir kentin sahip olmak isteyeceği tüm özellikleri ve unsurları barındıran Bursa, böyle bir potansiyeli değerlendirebilme başarısını tam gösteremedi.
2. Bursa Turizm Zirvesi’nde, başka kentler ve firmaları tarafından paylaşılan deneyim ve başarılar, Bursa’nın boşa geçen zamanını gösteriyor.
Kendisini anlatabilmekten önce, elindeki kıymetini değerlendirebilme ve insanlığa sunabilme sorunu, Bursa’nın kronik sorunu olarak dikkati çekiyor.
Yeşilçam’ın eski filmleri siyah ve beyaz renklerdeydi, ancak Bursa’nın yeşili, kaplıcalar ve Uludağ’ın beyazıyla senaryoya renk olurdu.
Turizmin buluşmasıyla…
Sıcak su turizmi anlatılırken, Afyon başta olmak üzere, oluşan çekim gücü ve tesisleşmeyi dinledik, Bursa’nın geri kalmışlığıyla yeniden yüzleştik.
Sıcak su turizmi için…
Hem Çekirge ve işletmecilerin hem de kentin sesi olan eski muhtar Mehmet Taşkeser,  konuya ait oturumun başkanlığını yürüttü.
Sıcak suları koruma ve yaşatma derneğinin başkanı olarak, ayrıca turistik misyonuna devam eden Taşkeser, Bursa’nın dışındaki başarı öykülerini anlatanlara, “Bursa’da, yaramıza tuz bastınız.” demekten kendini alamadı. 
Öyküleri dinleyince…
Devlet kurumları ve toplum katmanlarıyla koordine olabilmede, ortak yol haritası ve hedefi ortaya koyabilmede, beraber çalışabilme ve üretebilme gerektiği sonucu çıkıyordu.
Un, yağ ve şeker var, helvayı yapamıyoruz.

UEDAŞ’la‘ aydınlık’ Bursa

Sönmez Medya olarak…
Bursa’nın elektrik işletmecisine konuk olduk. 
Uludağ Elektrik A.Ş. Genel Müdürü Mesut Efe’yi dinlerken, kaydedilen ilerleme bir yana, devrimi ve müşterilere yani halka güven mesajını dinledik.
Devlet dönemine kıyasla…
Muazzam yatırım anlatıldı.
2016’yla beraber…
Yeni 5 yılın hedefleri vurgulandı.

Erdoğan’a ‘hazırlık’ trafiği

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yarın Bursa’ya gelişi nedeniyle yoğun hazırlık trafiği yaşanıyor.
 Cumhurbaşkanlığı Koruma Dairesi Başkanlığı, Ankara’dan görevlendirilen grupla programların yapılacağı mekanlar ve çevresi için çalışmalar yapıyor.
Güvenlik, had safhada!

İMO’nun dayanışma yemeğinde,
‘ağabeyler’ yok ‘gençler’ var


İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi’nin önceki akşam düzenlenen dayanışma gecesine, özel önem veriyorduk.
Seçimlerin sürecinde, katılımlara odaklandı.
‘Ağabey’ ve ‘kanaat önderi’ olarak bilinen, özel ve kamu görevleriyle de bilinen isimlerden ziyade gençlerin katılımı, genç Başkan Basri Akyıldız’ın buluşturmasında dikkati çekiyordu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.