Hava Durumu

Bursa vekilleri, TBMM’de “su“ için böyle kapıştılar!

Yazının Giriş Tarihi: 21.12.2014 09:09
Yazının Güncellenme Tarihi: 21.12.2014 09:09
TBMM’de, 2015’in bütçesi konuşuluyor.İktidar ile muhalefet arasında, ilginç diyaloglar yaşanıyor.
Devlet Su İşleri’nin (DSİ) görüşmeleri, Bursa’nın milletvekillerini karşı karşıya getirdi.
Plan ve Bütçe Komisyonu’nda yer alan Hüseyin Şahin’in fiili ve iddialı hizmet sözlerine karşılık, CHP’li İlhan Demiröz ve MHP’li Necati Özensoy’un farklı düşünceleri vardı.
DSİ’ye övgüyle…
Şahin, “Bütün şehirlerimize içme suyu temin etmekte, suya hasret mümbit topraklara sulama suyu götürmekte, dereleri ıslah etmekte, hidroelektrik enerji üretim tesisleri inşa etmekte, kısaca ülkemizin doğusundan batısına, güneyinden kuzeyine hizmet götürmektedir.” diyordu.
Demiröz, tartışmaya açınca…
Şahin, DSİ’nin 2003’ten önce yılda ortalama 3 tesis yapabildiğine işaret ederek, “Son on iki yılda, 2 bin 361 adet tesisi, milletimizin hizmetine sunmuştur.  Bizim dönemimizde yılda ortalama 196 tesisi hayata geçirebilme kapasitesine ulaşmıştır.” bilgisini veriyordu.
Sözü, Bursa’ya getirdi.
Şahin, “Bursa’mızın çok değerli sulama arazilerini, tarım arazilerini suya kavuşturan çalışmalara da, Devlet Su İşleri, bizim dönemimizde imza atmıştır.” diye konuşuyordu.
1990’lı yıllarda başlayan birçok sulama projesinin yürütülemediğini belirterek, “Çok şükür ki, AK Parti, 2002’den sonra iktidara gelmiş ve bu projeleri hayata geçirmiştir.” ifadesini kullanıyordu.
Yenişehir Ovası’nın 18 bin hektar alanını sulayacak Boğazköy Barajı, örnek gösterildi.
Bursa’nın AK Parti milletvekillerinden Bedrettin Yıldırım da araya girerek, ana muhalefetin dikkatini çekmek isteyen çıkışla “Hepsini biz yaptık.” sözünü ortaya koydu.
Demiröz, gölet hizmetini de tartışmaya açtı, ancak…
Şahin, konuşmasına devam ederek, “Bursa’da çok şükür on iki yıldır su sıkıntısı çekilmemektedir. Hemşehrilerimiz çeşmelerinden kaliteli içme suyunu içmektedir.” yanıtını dile getirdi.
Bursa’nın MHP milletvekillerinden Necati Özensoy da araya girdi. Şahin’in hükümet adına icraat sözlerini, bir de kendisi sorguluyordu.
Şahin, konuşmasına yine devamla “İnegöl’de Hocaköy içme suyu, Gemlik’te Büyükkumla Barajı, Yine Büyüorhan’da Büyükorhan Barajı bizim dönemimizde tamamlanmıştır.” bilgisini de paylaştı.
Yeni yatırım süreçlerini anlatmaya çalışırken, “Bin günde bin gölet projelerimizle de bütün köy arazilerimizi sulama projeleriyle toprağımızı suya kavuşturacağız.” hedefinden söz etti.
Araya tekrar giren Demiröz,  gölet yatırımında Bursa’daki durumu da tartışmaya açmak istedi. 
Şahin de, “Arkadaşlar, güneş balçıkla sıvanmaz. Bizim yaptıklarımız, siz ‘Yok’ demenizle yok olmaz. Yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz.” yanıtıyla hem tartışmaya hem de konuşmaya noktayı koydu.

“MÜHENDİSLER” GECESİNDE, MESLEKİ SORUMLULUK MESAJI!

Dayanışma gecesiyle…
İnşaat mühendisleri buluştu.
Crowne Plaza’daki 5 yıldızlı geleneksel beraberlik, farklı yaşlardan katılımlarıyla mesleğin kuşaklararası köprüsü olma özelliğini sürdürdü.
İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Başkanı Basri Akyıldız, şubesel köklü bir geçmişe öncelikle değinirken, bir durum değerlendirmesi yaptı.
Vurgulayarak…
Ruhsatlandırma süreçlerindeki sıkıntıları aşmayı amaçlayan düzenli görüşmelerin, Nilüfer’in yanı sıra, Osmangazi ve Yıldırım belediyeleriyle de yürütüldüğü anlatıldı.
İş güvenliği konusuna değinen Akyıldız, seminer ve iş güvenliği sınavları için kursların gündeme getirildiğini, özel eğitim kurumlarından indirimler sağlandığına işaret etti. Mesleki standartlar tanımına alınan usta ve kalfalık için de, Milli Eğitim’le işbirliği yapıldığı ve eğitim verildiği aktarıldı.
Akyıldız, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’yle görüştüklerini de anımsatarak, “İnşaat sektörü ve mesleğimizin tüm sorunlarını ve çözüm önerilerimizi kendilerine sözlü ve yazılı olarak ilettik.” diye konuştu.
Ayrıca…
Düzenleyecekleri önemli bir organizasyonun duyurusu da yapılarak, “8-10 Mayıs 2015’te, İMO Bursa Şubesi olarak 3’üncü Köprüler Viyadükler Sempozyumu’na ev sahipliği yapacağız.” bilgisi de paylaşıldı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.