Hava Durumu

Bursa ve halkı için onlar hep işbaşındalar

Yazının Giriş Tarihi: 27.05.2015 07:26
Yazının Güncellenme Tarihi: 27.05.2015 07:26
Kentler için…Toplumun düşünce ve katılımcılığı önemseniyor. Kentsel düşüncelere dayalı sivil toplum örgütlenmeleri oluyor.
Bu yaşanırken…
Bursa Kent Konseyi, özel yer tutuyor.
Kent için düşünmek, çalışmak ve katkı koyabilmek, farklı alan ve gruplarıyla düzenli toplantılar ve diğer faaliyetlerle gerçekleşiyor.
Büyükşehir Belediyesi’nce desteklenen işleyiş, kentin bugünü ve geleceğini ele alan farklı ve yoğun çalışmaları ve faaliyetleriyle beraber, örnek konumda bulunuyor.
İlgi alanları ve katkı koyabilme düşüncelerine göre, her bir gönüllüsüyle kentine sevdalı kent konseyi gerçeği var.
Bursa Kent Konseyi ve gönüllüleri, bazı milletvekili adaylarının ötesinde kent bilgisi, üretime ve katkıya yönelik düşünce donanımı ve deneyimi taşıyor.
Bursa Kent Konseyi Başkanı Semih Pala’nın kamuoyuna ve farklı çevrelere açıkamaları, mütevazı övgüleri, boşuna ortaya konulmuyor.
CHP’nin milletvekili adayı Dr. Ceyhun İrgil’in kentine sevdası ve katılımcılığı, Bursa Kent Konseyi Yürütme Kurulu’nun üyeliğine kadar varmıştı.
Şimdi…
Kentin konseyinden, kenti için Ankara yolunda. 

KENTİN FESTİVALİ, ÜLKENİN DEĞERİ

Yaz başıyla…
Büyükşehir Belediyesi’nce Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı’nın (BKSTV) organi-zasyonuyla yapılan uluslararası festival, başkalarına benzemez.
Yıldızları toplarken…
Herkesle kucaklaşmak, önemseniyor.
Oparedan türküye… Sanat müziğinden sahne performansına… Müzikalden pop müziğine… 
Mümkün olabilen yapılırken, sanayi ve ticaretin merkezi Bursa’da çok daha iyisini ve çok daha farklısını yapabilecek potansiyel de var.
Organizasyonlar ve diğer faaliyetleriyle BKSTV ve özellikle Uluslararası Bursa Festivali, kentsel misyon ve hedefler açısından da bir Bursa değeri ve markasıdır.
Gelecek yıllar için…
Bazı çevrelere hatırlatmış olalım. 

DİYORUZ Kİ

Ülkeye, kente, topluma katkı için düşünenler ve üretenler kolay yetişmiyor. Siyasetin mütevazı, tebessüm eden yüzü Gürsu Belediye Başkanı Cüneyt Yıldız’ın vefatı da, bir kayıp olmuştur. Ailesi, Gürsu halkı ve AK Parti camiasına başsağlığı diliyoruz.

KILIÇDAROĞLU'NDAN BURSASPOR'A SELAM

Ana muhalefetin Bursa mitingi, çok konuşuluyor.
Bize göre…
CHP, kendi hedefini tutturdu.

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun otobüsten selamlaşması sırasında, Bursaspor’un atkısıyla çekilen fotoğrafı da, çok özel ve farklı oldu. 

FUTBOLDA BURSA'YA KADERİN CİLVESİ

Türkiye Kupası Finali’nin Bursa’da yapılacak olması, istek ve hedefiyle yeni stadyuma özel bir düşünce ve sonuç alınan girişim olmuştu.
Kısmet olmadı, ancak…
Kendisine 45 bin seyircili stadyum yapılan Bursa, mevcut stadyumda kendisini ve farkını gösterebilmenin dakikalarını yaşa-yacak.
Mevcut stadyumla Türkiye Kupası kazanılırsa, gelecek yıl da yeni stadyumla Süper Lig Şampiyonluğu hedef olacaktır. 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.