Hava Durumu

Bursa, rakipsizlik yolunda!

Yazının Giriş Tarihi: 14.02.2013 08:15
Yazının Güncellenme Tarihi: 14.02.2013 08:15

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği Başkanı Başaran Ulusoy’u geçen gün dinlerken, Bursa adına sevindik.
Turizm açısından…
Karamsarlık yok, özgüven ve iddia var! Hükümetin çaba ve adımlarıyla da beraber, elde sonuçlara dikkat çekiliyordu.
Türkiye’nin kendi halkının tatil anlayışındaki değişime de değiniliyor; turizmdeki önemli payı ve katkısıyla önemseniyordu.
Değişik yerlerin gezilmek, görülmek ve konaklanmak istenmesi nedeniyle yazlık 2. ev sahipliği de geri plana düşüyordu.
Türkiye insanının, kendi ülkesini ve yurt dışını dolaştığından söz eden Ulusoy, kış dönemde termal turizme değindi.
Termal turizm kentlerine ilgiyi vurgularken, en başta Afyon’u ve takiben Balıkesir ve Yalova’yı örnekledi. Saydıklarının arasında, bir de Bursa’yı işittik.
Bursa’nın tarihsel termal kent kimliğinin canlandırma ve güçlendirilmenin yerel sürecinde, önemli bir açıklama vardı. Ulusoy’un, konumuyla Bursa’yı da gündeme taşıması, kentin kaydettiği ilerlemeyi gösteriyor.
Vali Şahabettin Harput’un su kaynakları için çalışmalar yürütmesi ve suya paylaşım getirmesi, uyanışın ilk adımları olmuştu. Yeni tesisler yapıldı, turizm rekabetine girildi.
Turizm sektörünün başında bulunan Ulusoy, Bursa’yı termal kent konumuyla yakın geçmişin tarihsel konumuyla değil, termal tatil için tercih edilen yerler arasında açıklıyordu.
İşte!
Kaydedilen gelişme ve dönüm noktası!
Dünyanın sayılı turizm devleri, yerel sermaye girişimleriyle Bursa’da boy göstermeye başladı. Yerel sermayede, markalarını yaratanlar oldu.
Bursa’nın pek çok alanındaki önemli kamusal projelerine imza atan Öztimur Ailesi de, dünyanın en büyük oteller zincirine ait bulunan Crowne Plaza’yı Bursa’ya kazandırmıştı.
Değişimin göstergesi oldular!
Şifalı doğal sıcak suyun kullanıldığı Crowne Plaza Bursa, sıcak su kültürü ve bu doğrultudaki hizmet çeşitliliğiyle rekabetin günümüz koşullarını da hayata geçirmiş oluyordu.
Bursa’yı küresel termal kent yapabilmenin yatırımcı eliyle kapısını açan Crowne Plaza Bursa, tam doluluğa yakın taleple hizmet veriyor. Böylesine yatırımların, kente katacağı unsur ve deneyim niteliği taşıyor.
Termal kent açısından…
Bursa’nın avantajı çok!
Bursa’yı tercih edenler, medeniyet beşiği ve eserlerinin yer aldığı bir kente gelmiş oluyor. İpek Yolu’ndaki kentin bir yanında Uludağ ve diğer yanında deniz duruyor.
Bursa’nın termal kent kimliği, eski günlerinin ilerisine taşınıyor. Sağlık turizmi perspektifindeki bölgesel organize uygulama da, Bursa’yı dünyadaki konumuna da yükseltmiş olacaktır.
Artık…
Bursa, ülkesinde rakipsizlik yolunda!

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.