Hava Durumu

Bursa, parlamentoda yeterince konuşulmadı!

Yazının Giriş Tarihi: 27.12.2016 04:46
Yazının Güncellenme Tarihi: 27.12.2016 04:46
TBMM Genel Kurulu’nda, Türkiye’nin 2017 Bütçesi ele alınırken, icraatın değerlendirilmesi için de önemli bir buluşma ve değerlendirme zamanı oluşmuştu.
Tutanaklara bakılarak...
Bursa’nın muhalefetteki milletvekillerinin, kendi kentindeki yapılanların denetimi açısından, hayal kırıklığı yaşattıklarından söz ediliyor.
İstanbul-Bursa-İzmir Otoyolu, Eskişehir-Bursa Yüksek Hızlı Treni ve Bursa Entegre Sağlık Kampüsü ile Kentsel Dönüşüm, Gıda, Tarım ve Hayvancılık, Afet ve Sivil Havacılık gibi, çok öncelikli konu ve çalışmalar, gerektiğiyle sorgulanmadı.
Büyük projeleri ve durumlarını ilgili ve bağlantılı bakanlara sormak yerine, kentin sıcak gündemi gerekçesiyle farklı konular, soru önergelerine taşındı.
Elbetteki ki...
Konuşanlar vardı, ancak siyaseten gruplar adına veya şahsi düşüncelerin paylaşıldığı kürsü zamanı vardı.
İktidara, genel değerlendirme yapıldı.
Büyük projeler, büyük fırsatla sorgulanmadı.
Bursa’nın 5 yıl önce 2016’da yüksek hızlı trene kavuşacağı belirtiliyordu, ancak bütçe görüşmeleri sırasında, iktidardan 2019’u duymuştuk.
Muhalefette, çıt yok!
Bazı meclis üyelerinin, dönem itibariyle kürsüden söz aldıklarını ve mücadele verdiklerini, başarılı sonuçlar aldıklarını biliyoruz.
TBMM Genel Kurulu’nun tutanaklarda, icraatı ve denetimi görmek istiyorduk, ancak yeni bütçe görüşmelerinin, iyi değerlendirilmediği anlaşılıyor.
Güçlü iktidara karşı...
Muhafetten, güçlü beklenti sürecek.

Uludağ Üniversitesi, Halep’in yanında



Uludağ Üniversitesi’nin Suriye’nin Halep kentine yola çıkardığı gıda, giyecek ve nakdi yardımlar, Türk Kızılayı aracılığıyla ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı.

Hemşireler de terörü kınadı

Türk Hemşireler Derneği Bursa Şubesi Başkanı Nihayet Göğebakan, meslektaşlarıyla beraber, terörü kınadı.
Bursa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof.Dr. Rüstem Aşkın’ın katılımıyla terörle mücadele için birlik ve beraberlik mesajı verildi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.