Hava Durumu

Bursa’nın yönetiminde, tansiyon böyle yükseldi!

Yazının Giriş Tarihi: 12.08.2012 11:19
Yazının Güncellenme Tarihi: 12.08.2012 11:19

Kent içi tramvay hattının temel atma töreninin yapılacağı gün, bu projenin de dava edildiğinin öğrenilmesi, tansiyonu yükseltti. İnşaat Mühendisleri Odası ve Şehir Plancıları Odası’nın yeni son hamlesi, temel atma töreninde sert tepkiyle karşılanmıştı.
Önemli planlama kararları ve projelerin dava edilmesi nedeniyle Altepe’nin sabrı taşmıştı.
Veryansın ederek, “Bizler, Bursa’ya çağ atlatmaya uğraşıyo- ruz. Bursa’ya hizmet etmeye çalışıyoruz. Bunları engellemek, kimseye fayda sağlamaz. Engellemeye çalışmak bile, büyük bir zuldür.” demişti.
Daha da ötesi…
Ayıplamada bulunan Altepe, aksine destek beklediklerini dile getiriyordu ve “Gerçek Bursalı, bunu yapar. Gerçekten Bursa’yı seven, Bursalılar’ı seven bunu yapar. Bu projelere destek verir, köstek olmaz. Bu konudan da, kimse mutlu olamaz. O mutlu olacak kişinin de, samimiyetinden biz şüphe ede riz.” yorumunda bulunuyordu.
Yanıt gecikmedi!
İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Başkanı Necati Şahin, önceki akşam üyelere düzenledikleri iftar yemeğinde konuştu.
Crowne Plaza’da 850 üyenin katılımıyla gerçekleşen buluşmada, Büyükşehir Belediyesi’ni ve yönetimsel politikasını eleştirdi.
Tarihi katılıma sahne olan da- vetin fotoğrafını, “İMO Bursa Şubesi, bugün burada gücünü kararlılığını ortaya koymuştur. Yine İMO Bursa diğer meslek odaları ile birlikte lokomotif olmuştur.” şeklinde değerlendirdi.
Ardından…
Kamusal, kentsel ve toplumsal sorumluluklar taşıdıklarını da ifade ederek, şöyle devam etti:
“İMO Bursa, suya sabuna dokunmadan temizlik olmayacağını çok iyi bilmektedir ve suya sabuna dokunmuştur. İMO Bursa kent sorunlarının yanı sıra 50 yıldır yasal değişiklikler için de mücadele vermektedir.”  
Şahin, Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin 16 büyükşehir belediyesi arasında 14. veya 15. sıralarda yer aldığını söyledi. Bu nedenle de, “İki elimizi şakağımıza alıp düşünmek durumundayız.” yorumunda bulundu.
Kentsel sorunlara atıfta bulundu. Çözüm yolunda şeffaflık ve katılımcılık beklentilerini vurguluyor, ancak “Kanayan yara varken, kısır çekişmelere zaman ayırmak, diyalogdan kent dinamiklerinden uzak durmak gibi bir lüks olmamalıdır.” diyordu.
Davete katılan Vali Şahabettin Harput, dikkat çekici konuşmasında, İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi’ni de önemseyerek, “Yapacağınız katkılar, fevkalade önemlidir.” diye konuştu.
Artık…
Yerel seçim sürecindeyiz. TMMOB’a bağlı başlıca meslek odalarının önemli planlama ve projeleri dava eden politikası, gündeme ve sürece damgasını vuracaktır.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.