Hava Durumu

Bursa’nın yeni çilesine çözüm isteniyor!

Yazının Giriş Tarihi: 07.11.2016 07:25
Yazının Güncellenme Tarihi: 07.11.2016 07:25
Ankara’da tanınan, milletvekili aday adaylığıyla bilinen; Bursa’nın önemli bir bürokratı, telefon hattımızın diğer ucundaydı.
İstanbul’dan Kocaeli’ye geçtiğini ve ardından Sakarya’dan dönüşle artık kentine girmek üzere olduğunu belirtiyordu.
Devamıyla...
Öfkeliydi.
Türkiye’nin 3 önemli kentinden Gemlik’in Kurtul’una 2.5 saatte geldiğini, ancak aynı süreye yakın kente girmek için kuyrukta beklediklerini vurguluyordu.
Polis kontrolü nedeniyle…
Bursa’nın kent girişine, uzun kuyrukla 2 saate yakın sürede gelebildiklerini ifade ederek, “İstanbul gibi, büyük ve riskli kentte yapılmayan, Kocaeli ve Sakarya’da görmediğim trafik uygulaması, Bursa’da yapılıyor.” diyordu.
O anlarla....
Tek şeride düşüren güvenlik noktasından henüz geçiyordu ve “Taşıtlar durdurulup, kontrol edildiği de yok.” bilgisini veriyordu.
Güvenlik gerekçesine dayalı uygulamayı, aşırılık olarak yorumlarken, “Bursa’ya, ne demek istiyorlar? Böyle çile, kabul edilebilir davranış değil.” diye konuşuyor.
Zaman kaybı bir yana, “Akaryakıt israfıyla milli ekonomi de zarar görüyor! Hasta ve hasta yakınları perişan! İnsani ihtiyaçlar karşılanamıyor.” görüşüne yer veriyor.
Soruna çözüm getirecek mülki idare ve siyasi irade otoritenin ortaya çıkması gerektiğini de, önemle anlatıyordu.
Böyle bir uygulama ve yarattığı mağduriyet, İstanbul veya Ankara’nın başına gelseydi, “Ortalık, ayağa kalkardı!” yorumunda bulunuyor.


Büyükşehir’den Mudanya’ya ‘rüzgar’ santralı


Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Bursa Su ve Kanalizasyon İdaresi, alternatif yöntemlerle elektrik enerjisi temin projelerine devam ediyor.
Dobruca’daki su deposundan, su gücüyle elekrik üretilirken, poyrazıyla ünlü Mudanya’nın yüksek bir tepesine de, rüzgar enerjisi santralı yapılacak.
Tepedevrent Su Deposu’na ait sahadaki uygulama, 300 KW gücünde olacak.

Fotoğrafla ‘festival’ Bursa’da


Büyükşehir Belediyesi ve Bursa Kent Konseyi’nin, Bursa Fotoğraf Sanatı Derneği’nin katkılarıyla düzenlediği Bursa Fotofest başlarken, pek çok etkinlik olacak.
Festivale ilişkin tanıtım ve program detaylarına, ‘www.bursaphotofest.org’ adresinden ulaşabilmek mümkün oluyor.

AK Parti’lilerden Orhangazi’de, pürneşe, keyifli, moralli selfie


AK Parti’nin, Orhangazi’de aile buluşması vardı. İlçe Danışma Meclisi’nde, milletvekilleri ve belediye başkanlarıyla da beraber, selfie fotoğraflar, anlamlıydı…

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.