Hava Durumu

Bursa’nın ulaşım markası, Türkiye’yi taşıyor!

Yazının Giriş Tarihi: 03.07.2015 07:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 03.07.2015 07:30
Bir makalemizle…
“Büyükşehir, şirketleriyle Devler Ligi’nde!” demiştik ve özellikle toplu ulaşım hizmetlerini yürüten Bursa Ulaşım A.Ş.’ye (BURULAŞ)  dikkati çekmiştik.
Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın 2014 yılına ilişkin 250 Büyük Firma Listesi’nde, önceki yıla göre yükselişle 35. sırada yer alıyordu.
Ciro, 331 milyon TL!
Geçen yıla bakarsak…
BURULAŞ, çifte Türkiye taşıdı!
Hizmete göre…
Doğrudan ve bağlı özel hatlarla 80 milyon ve BursaRay’la 75.6 milyon yolcunun taşınmış olması, farklı anlamlar açısından önem taşıyor.
Raylı sistemin kapsamlı bir ağ düzenine kavuştuğu ve otobüs hatlarıyla taşımacılığın rolünün de devam ettiği ve ettirildiği anlaşılıyor.
Yeni sayılan ve İpekböceği adını taşıyan kent merkezindeki T1 tramvay hattında 3.6 milyon ve İncirli-Zafer Plaza arasındaki nostaljik tramvayla 1.5 milyon yolcuya ulaşıldı.
İstanbul’un yanı sıra, başka dış hat ve körfez seferleriyle 1.2 milyon ve yerel seçimlerle eleştirilen deniz uçağıyla 12 bin 395 ve helikopter taksiyle 2 bin 400 yolcuya hizmet verildi. 
Farklı tartışma ve eleştirilere rağmen…
Büyükşehir Belediyesi, iyi ve etkin hizmet gerekçeleriyle toplu ulaşıma ağırlığını koyarken, toplu ulaşım sektöründe kayıt altı üzerinden devlete ciddi vergi geliri de sağlanıyor.

BÖYLE OLUR, İLK GÜN HATIRASI

TBMM Genel Kurulu’nda gerçekleşen başkanlık seçimlerinin sonucu, AK Parti’de büyük sevinç yaratırken, muhalefeti birbirine düşürdü.
AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, ziyadesiyle sevinenler arasındaydı ve henüz daha ilk dakikalar itibariyle duygu paylaşımı içerisinde oldu.
Seçimlerin hemen ardından…

TBMM Başkanı İsmet Yılmaz ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’yla beraber, çok özel ve çok güzel fotoğraf çektiren Şahin, sosyal medyada paylaştı.

BU NASIL TRAFİK!

Bursa trafiği, çıldırtıyor.
Zaten…
Fiziki sorunlar var.
Sürücü hataları ve denetim zafiyetinden kaynaklanan sorunları da kattığımızda, kısa mesafelerde de çile yaşanıyor.
İş ve yük araçları için yürürlükte olan kısıtlama saatlerinde bile, etrafımızda kepçe veya TIR’larla beraber yollarda oluyoruz.
Böyle yazınca…
Kızanlar olduğunu duyuyoruz.
Bir TIR’ın kavşakta dönüşü ve iş makinesinin seyri içerisinde kalıyorsanız,  ortada farklı başlıklarıyla da sorunlar var demektir.
Bu arada…
Bir çağrı yapalım!
Bazı ticari araçlar, ne yaptıklarının farkında olarak veya olmadan sol şeritleri de kullanarak, araç trafiği akışını yavaşlatıyorlar.
Hız kontrol kameralarının bulunduğu yol üzerindeki üst düzeneklere, şeritlerin taşıt türlerine dağılımını gösteren tabelalar konulmalıdır.
Özellikle…
Acemler, bunalımlı kavşak!
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.