Hava Durumu

Bursa’nın su fiyatı, kaçıncı sırada?

Yazının Giriş Tarihi: 11.12.2016 05:07
Yazının Güncellenme Tarihi: 11.12.2016 05:07
Evliya Çelebi’nin veciz ifadesiyle  “Velhasıl, Bursa; sudan ibaret” denilse de, suyun kıymetli varlığıyla beraber, fiyatının pahalı olup olmadığı tartışılıyor.
AS TV’ye, ‘Yerel Bakış’ buluşmasıyla canlı yayın konuğumuz Bursa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürü İsmail Hakkı Çetinevcı’ya, tartışmayı gündeme taşıdık.
Açık ve net olarak…
Su fiyatı politikası ve uygulamalarında, BUSKİ ve bağlı bulundukları Büyükşehir Belediyesi’ne haksızlık yapıldığından söz ediyordu.
Önemle…
Su kalitesi vurgulanıyor.
Devamıyla…
İçme suyu, atıksu ve yağmur suları için ana ve tali hatları için yenileme ve yeni uygulamalarından söz  ederken, yanı sıra Nilüfer Çalı ve Gemlik Körfezi’nin temiz tutulmasıyla ilgili büyük projelere dikkati çekiyordu.
Su satışından sağlanan gelirin, giderlerin altında kaldığına önemle değinirken, projeler üretmelerinin ve kaliteli su arzının kurumsal maliyet gerçeğini ortaya koyuyordu.
Bursa’da su fiyatının, büyük ve uzun soluklu yatırımlar ve kredi geri ödemelerine rağmen, “Türkiye’nin  en pahalı suyu” denilmesine karşı çıkıyor.
Uyguladıkları su satış fiyatının, tüm büyükşehir belediyeleri arasında, 10. sırada yer aldığını anlatırken, böyle durum içerisinde, aldıkları eleştirilere sitem ediyor.
Çetinavcı, Büyükşehir Belediyesi’nden aynı kurumsal 2017 Bütçesi’nin 1 milyar 585 milyon TL olduğunu da, ekranları başındaki Bursa halkına ifade ediyordu.

Dayanışmayla gözler pırıldıyor

Bursa’yı aydınlatan ve günlük hayata can veren Uludağ Elektrik Dağıtım A.Ş. (UEDAŞ), kış döneminde ‘Kardeşim üşümesin’ kampanyasıyla öğrencilere kışlık giyim sağlıyor.
İlk dağıtım uygulaması, Osmangazi’deki Çaybaşı İlkokulu’yla yapılırken, öğrencilerin gözlerindeki pırıltı, dayanışma önemini gösteriyordu.

Bursa Teleferik’ten, yaratıcı tanıtım dönemi

Sosyal medya yöntemiyle…
Bursa Teleferik A.Ş., yerli turistlere, “Medeniyetler beşiği Mardin'den eşsiz mimari yapıları görmeden dönmeyenleri, Bursa'ya, teleferiğe bekleriz” deniliyor.
Bursaspor’un son maçındaki golleri nedeniyle “Teleferik havası, Deniz Yılmaz'a iyi geldi diyorlar “ ifadesi kullanılıyor.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.