Hava Durumu

Bursa’nın simge semti, tahtını neden kaptırdı?

Yazının Giriş Tarihi: 18.06.2014 07:55
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.06.2014 07:55

İnegöl’e bağlı Oylat’ın, kaplıcalı konaklama tesisleri ve doğal çevresiyle bir “yaşam parkı” olduğunu  söylemiştik.
Kaplıca kenti Bursa’nın bu alandaki simgesi ve unsuru olan Çekirge’nin, eski günlerini çoktan beri aradığını vurgulamıştık.
Çekirge’nin eski muhtarı Mehmet Taşkeser’den ileti aldık.
Mahalleli ve eski yöneteni olmasının da ötesinde, Çekirge Termal Sularını Koruma ve Yaşatma Derneği’ne başkanlık göreviyle gündemi ve gelişmeleri takip ediyor.
Düşüncelerini paylaştı.
İlk sözü…
“Çekirge’nin termal turizmi açısından yapamadıklarını söylemişsiniz.Yapılmayanların hepsinde haklısınız.”
Ardından…
Bugünkü durumdan kamusal yönetime sorumluluk yükleyerek, “İşletme sahiplerinin hatasından daha çok, devletin resmi kurumlarının ve belediyelerin de hatalarının olduğunu söylüyorum.” diyor.
Butik otelciliğin gelişmediğini, hizmet sektörünün güçlenmediğini ve çağın yakalanamadığını kabul ederken, nedeni için bir gelişmeye dikkati çekti.
“Yetkili resmi kurum tarafından Çekirge’de hatalı sıcak su sondajı yapıldı. Sonucunda da, aylarca sokağa akan termal sıcak su, işletmelerin hepsinin belini kırdı, zarar ettirdi.”
O tarihten sonrası için “Çekirge’deki bütün oteller ve kaplıcalar kapılarına kilit vurdu.Bu nedenle termal turizm Çekirge’den çıkıp, komşu ilçe ve illerimize kaydı.” diye konuşuyor.
Oylat Kaplıcaları’nın avantajlı olduğunu söylüyor.
“Orman içerisinde , çevresinde hiçbir yapılaşma olmayan bir doğa harikası.Tabii ki işletmeler burada kendilerini yenileyerek ve en önemlisi doğal yolla yeryüzüne çıkan sıcak sularını müdahale ettirmeyip faaliyetlerine devam ediyorlar.”
Oylat için bir dileği var…
“Umarım, Oylat bölgesine de resmi kurumlar doğal yolla çıkan sıcak suları, sondaj dediğimiz yerin altını delerek çıkarma yoluna gitmezler.”
Çekirge’nin, büyük ve önemli bir kentin merkezinde yer alması nedeniyle avantajlı olduğunu da belirtirken, yeni bir gelişmeden dolayı memnuniyetini anlattı.
“Kaplıca suları ile ilgili yetki ve görev Büyükşehir Belediyesi’ne geçmiştir. Çekirge’deki kaplıca ve oteller adına, daha güzel şeylerin olacağına inanıyoruz. Başkan Recep Altepe’den, Çekirge’yi, kaplıca turizmini yeniden eski günlerine getirmesi için yapacağı çalışmaları bekliyor , kendisine başarılar diliyoruz.” yorumunda bulunuyor.
Son sözü…
“Büyükşehir ile Çekirge Termal Turizmi, çok daha “büyük “ uyanış gerçekleştirecek…”

SİYASETSİZ OLMUYOR!

“Sivil” cumhurbaşkanı için seçimlerin yapılacağı konuşuluyor, ancak siyasi partiler; iktidar ile muhalefetteki siyasi partiler yine sahnede bulunuyor.
AK Parti’de, “Adayımız seçilecek” denilirken, muhalefette ise, “Ortak aday” çıkarabilmenin düşünceleri ve hesapları yürütüldü.
Sivillik, isimde kaldı.
Sivil cumhurbaşkanı seçimleri için her isteyen aday olamıyor, çünkü milletvekilleri arasından en az 20’sinin imzalı teklifi gerekiyor.
Her siyasi parti, ancak 1 aday için teklifte bulunabiliyor. Siyasi partilerin ortak aday çıkarabilmesi de, genel seçimlerde toplamda oyların %10’unun geçmiş olması gerekiyor.
Sözün özüyle…
Yeni cumhurbaşkanlığı seçimlerinin çifte farklılığı, adayın parlamento dışından olabilmesi ve oylamanın halk tarafından yapılacak olmasıdır.
Başrol, yine siyasetçilerde!

“YEREL BAKIŞ” GÜNÜ!

AS TV’de, Bursa’nın ve yerel yönetimin gündemini, kendi farkıyla ekranlara taşıyan “Yerel Bakış”, bugünkü yayınıyla Mudanya’ya odaklanıyor.
Saat 20:30’da canlı yayınlanacak “Yerel Bakış” buluşmasında, Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’ı konuk ediyoruz.
Göreve başlar başlamaz…
Bazı karar ve uygulamalarıyla gündeme gelen CHP’li Türkyılmaz’le ilk 3 aylık dönemin değerlendirmesini de konuşacağız.

BURSA'NIN VEKİLİ, ŞAŞTI KALDI BU İŞE!

CHP Bursa Milletvekili İlhan Demiröz, Bursalı çiftçilerin yağışlar nedeniyle yaşadığı zararın boyutunu, TBMM Genel Kurulu’ndaki konuşmasına taşıdı.
İlginç bir duruma değindi.
Devletin alacaklarına af ve ödeme kolaylıkları getiren torba yasasının gündemde olduğuna dikkati çekti.
Diyor ki...
“Çiftçilerimizin içinde bulundukları borçlarına yönelik bir tek kanun maddesinin bulunmamasının nedenini, ilgili bakanın çiftçilerimize ve bizlere açıklamasını talep      ediyoruz.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.