Hava Durumu

Bursa’nın merkezinde, İstanbul şov yapıyor!

Yazının Giriş Tarihi: 15.05.2015 07:09
Yazının Güncellenme Tarihi: 15.05.2015 07:09
Türk belediyeciliğinin Bursa’daki buluşması anlamına gelen Akıllı Belediyecilik Zirvesi dün başlarken, ilginç izlenimler edindik.
Rekabet yaratabilme, örnek ve öncü olabilme iddiasını ortaya koyan Bursa’ya karşı, İstanbul’un gövde gösterisi vardı.
Özellikle…
Kentin dört yanını saran metro öncelikli raylı ulaşım hizmetleri ve trafikle ilgili uygulamalar, dikkatleri çekiyor.
Stantlara bakarsak…
Ev sahibi ve konuk takım tribünleri!
Balkan Rumeli Sanayicileri ve İşadamları Derneği ile Marmara Belediyeler Birliği’nin buluşturmasında, İstanbul’un özellikle görsellik unsuruyla beraber imaj yönetimini de kullandığını ve profesyonelce stant kurduğunu gördük.
Bu nedenle…
Dış fuarları önemseyiş ve deneyim, kendisini gösteriyor.
Bursa’ya ait stantlar ise, kentsel iletişim ve paylaşımın yürütülebilmesinde artık bir şeyleri öğrenmeye başladıklarını ortaya koyuyor.
Güçlü imaj ve pazarlama, İstanbul’la yarışı getirebilirdi.
Böyle derken…
Bursa’da yapılan projeler, hizmetler ve hedeflerle İstanbul’a bile karşı, örnek olunabilecek çalışma ve adımların anlatılmak istendiğiyle karşılaştık.
Böylesi etkinlikler, tanıtım fırsatı.
Bu duruma rağmen…
Bursa’yı tanıtan, paylaştıran ve dolaşımı sağlayabilecek albenili ve zengin içerikli bir bir turistik stant yoktu.
Stantta duruş ve iletişim deneyimi de yok.
Tuhaf olan…
Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü’nün başına 1 yıla yakın süredir aslen atamanın yapılmadığı, tanıtımda, devlet varlığının belediyelerle ortaya konulabildiği Bursa’yız.
Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin ihtisas şirketleri, kendi alanlarında önemli hizmetleri ve atılımlarıyla dikkati çekerken, müşteri memnuniyeti oluyor.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin standı ise, şirketleriyle kendi büyüklerini ve farklılıklarını ortaya koymayı amaçlıyordu.
Bu arada…
Akıllı Belediyecilik Zirvesi’nde konuşma yapacaklar, hangi kriter ve deneyimlere göre belirlenmiştir, bu sorunun yanıtını da merak ettik.

BURSA'DA ÜRETİLEN VAGONA KARŞI, İSTANBUL'UN RTE MODELİ

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, önceki dönemiyle Bursa’da ilk yerli tramvay aracının üretilebilmesini hedef göstermişti.
İşleyen süreçle…
Sanayi makineleri üretiminde, yerli sermayenin önemli küresel markaları arasına giren Durmazlar da, İpekböceği adlı araçla kendisine yeni bir yer açmıştı.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi, dönemin başkanlığıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın isim ve soyadlarının baş harfleri olan “RTE” adlı tramvay aracını üretmişti.
Bursa’daki hedef ve çalışmalar gündeme geldiğinde, “Tramvay aracını, ilk biz yaptık.” mesajlarıyla da dikkati çekiyordu.
Akıllı Belediyecilik Zirvesi’ni dolaştığımızda, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin stantları arasında, İstanbul Ulaşım A.Ş.’ye de uğradık.
Kurumsal olarak geliştirilen raylı ulaşım sinyalizyon sisteminin özellikle tanıtıldığı stantta, RTE adlı yerli aracın yeni modeline ait tanıtım broşürünü gördük.
Etkileyici paylaşımda, RTE için “şehrin yeni yüzü” sloganı kullanılıyor.
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Kadir Topbaş, takdim yazısıyla da “Her aşamasıyla %100 İstanbullu tramvay” tanımında bulunuyor.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.