Hava Durumu

Bursa’nın makus talihi!..

Yazının Giriş Tarihi: 30.05.2014 08:31
Yazının Güncellenme Tarihi: 30.05.2014 08:31

Bildik bileli…
Bursa’nın Ankara’dan yani hükümetten çözüm ve farklı hizmet beklentileri, farklı her siyasi dönemlerde söz konusu olmaya devam etmiştir.
Bu nedenle…
Mücadele, şaşkınlık ve hayal kırıklıkları yaşanıyor.
Yük, yerel yönetimde!
İstanbul’a 3. havalimanı ve 3. köprü yapılırken, Bursa’nın yanındaki Yunuseli Havalimanı kapalı ve ötesindeki Yenişehir Havalimanı’yla da amaca varılamıyor.
Otoyol projeleri gündeme geldiğinde, İzmir, İstanbul ve Ankara’yı birleştiren kavşakta, Bursa’nın önemli ve amaç edinilen kent değil, taşra olarak kaldığını görüyoruz.
Yüksek Hızlı Tren’in ağına bağlantı yapılıyor, ancak hattın güzergahı ve istas-
yonların yeri için Bursa’ya baştan sorulan yok.
AK Parti’nin, siyaseten hem milletvekilleri hem de yerel yöneticileri ve teşkilatlarıyla belirli düşünce ve talep içerisinde olduğunu biliyoruz.
Daha önce de kaleme aldığımız bu söylediklerimize, diğer başka örnekler de ekleyebiliriz. Yerel güç ve yerel dinamiklerle yol alınabiliyor ve sonuca varılabiliyor.
Türkiye olarak…
Dünyanın gelişen ve büyüyen ülkeleri, ekonomileri arasındayız, ancak 4. büyük kent olarak, Bursa’nın zaman kazandıran havayolu ve güven duyulan demiryolu ağlarında, yeri yok.
Gerçek budur!
Hem kendi kentlisi için hem de çok yıldızlı otellerin varlığı, kentsel tanıtma ve tanınabilme çabalarına karşılık, dünya ve Anadolu’yla kolay ulaşım bağlantısı sağlanamıyor.
Ulaşım…
Medeniyettir.
Maalesef…
Anadolu’yla doğrudan buluşmak, Bursalı merhum Kamil Koç’un yıllar öncesinden başlattığı gibi, otobüslerle mümkün oluyor.
Dahası…
Arap turizmini stratejik önem ve öncelik olarak gören Bursa’da, Marmara Denizi’nin karşı yakasındaki özel havalimanı işletmeciliğince Arap ülkelerine seferlerin tanıtımı yapılıyor.
Yaşanan şudur…
Büyüyen Türkiye’de, çözüm ve beklentileri için özellikle belediyele-
rine umut bağlanan ve kentsel imecenin yapıldığı Bursa’yız.

 

A’dan Z’ye kentsel dönüşüm, bugün Bursa Hakimiyet’te!

Bugün…

Bursa Hakimiyet, okuyucularına önemli bir ek çalışmasını sunuyor.
Afet riski ve deprem gerçeği, Türkiye’nin ve Bursa’nın gündemine kentsel dönüşüm politikası ve sürecini getirirken, özel bir ek hazırladık.
Editörlüğünü yürüttüğümüz ek, Yıldırım ilçesine odaklanırken, Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali’nin kendi döne-
mine ilişkin düşünce, amaç, yol haritası ve hedefleri paylaşılıyor.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın; Bursa Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün, Eyüp Gül’ün yönetimindeki çalışmalar ve veriler… Afette, devletin diğer önemli ilgili kurumlarının neler yaptıkları… Çok konuşulan ve merak edilen sorular ve yanıtları…
Elbette ki…
Türkiye ve Bursa
deprem haritaları…

 

Huzurevi yararına…

Büyükşehir Belediyesi Huzurevi’nin bahçesinde her yıl geleneksel olarak düzenlenen kermes ve yiyecek şenliği, 1 Haziran’da yapılacak.
Ulvi amaca yönelik etkinlik, huzurevi sakinlerinin yanı sıra, yerel yönetim kurumu ve bağlı şirketlerin çalışanları ile ilçe belediyeleri, engelli ve hemşeri derneklerinin katılımıyla kapılarını açıyor.
Giyimden mefruşattan, yiyeceklerden süs eşyalarına kadar çok sayıda ürünün yer alacağı kermes, özene dayanan el emeği göz nuru eserleri, sergilere taşıyor. Elde edilecek gelir, huzurevi yararına.

 

CHP, tepkisinde ısrarlı!

Atatürk Stadyumu’nun yıkılmasına karşı çıkan ve Büyükşehir Belediye Meclisi’nde ret oyu veren CHP, bu tutumunu gündemde tutmak istiyor.
Bugün…
CHP İl Başkanı Metin Çelik, belediye meclis üyeleri ve partilileriyle beraber, saat 11:00’de basın toplantısı düzenleyecek.
Büyükşehir Belediyesi, mevcut stadyum ve çevresindeki diğer resmi kurum binalarının yıkılmasıyla “kent meydanı” projesini öne sürüyor.
Ana muhalefet CHP ise, ilgili imar planı değişikliyle bazı ticari fonksiyonlara imkan tanındığı gerekçesiyle itirazlarını ve tartışmaları devam ettiriyor. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.