Hava Durumu

Bursa’nın kritik 24 saati böyle geçti!

Yazının Giriş Tarihi: 18.07.2016 07:36
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.07.2016 07:36
Türk Silahlı Kuvvetleri’nin içerisinden gelişen darbe teşebbüsü, İstanbul ve Ankara’yı merkezler olarak seçti, ancak tüm yurt uyumadı.
Açıkçası…
12 Eylül’ün peşini bırakmayan ve cezai aşamaların hükümet olarak ve muhalefetle gerçekleşmesini de sağlayan AK Parti, 15 Temmuz’da toplumsal refleksin öncülüğünü yaptı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, demokrasiye sahip çıkılması gerekçesiyle meydana çağrı yapması da, süreci başlatmış oluyordu.
Bursa da, meydandaydı.
Kritik 24 saate girilirken…
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin cep telefonlarına mesajlarla meydana çağrısı, diğer belediye başkanları tarafından da ilçelerinde yürütüldü.
Bursa’nın Şehreküstü Meydanı’nda, Altepe’yle de beraber, AK Parti İl Başkanı Cemalettin Torun ve hukukçu milletvekili Zekeriya Birkan’ın konuşmaları vardı.
Bursa’nın tepkisi, AK Parti’ye mensup olanların yollara dökülmesiyle beraber, merkez ve ilçelerdeki görkemli fotoğraflarla tarihteki yerini aldı.
Halkla anlık ve etkin iletişim kurulabilmesinde, belediyeler ve başkanların büyük etkisi, bir kez daha görülmüş oluyordu.
Sosyal medyadaki bilgi kirliliği ve oyuncak gibi kullanıldığını, maalesef ‘Gezi Parkı’ olaylarındaki gibi, Bursa’da da yine yaşadık.
Kentin meydanında, iddia edildiği gibi tank yoktu. Yolların kapalı olduğundan söz edilmesine rağmen, boş yolda da sabah ezanıyla eve döndük.

CHP’li Bozbey de, öfkeliydi


Nilüfer’in CHP’ye mensup Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, darbe girişiminin ilk öğrenilmesiyle beraber, cep telefonlarına mesajla tepkisini gösterdi.
Dün de, yeni bir mesajla “Darbe girişimini,bu girişimde bulunan ve destek verenleri kınıyorum.” diyordu.
Darbe girişiminden sorumlu olanların, şeffaf ve adil yargılamayla hesap vermeleri gerektiğini de vurguluyordu.

Darbeye yaşlı baba ‘gözyaşı’


Büyükşehir Belediyesi’nin bürokratlarından Enver Karakoç, darbeye karşıtlığıyla sosyal medyada duygularını paylaşanlardan…
Babası; 93 yaşındaki hafız Haydar Karakoç’un fotoğrafıyla “Meydanlara çıkamıyor, ama yaşlı gözyaşları ile şehitlerimize hatim okuyor.” diyordu.

Hayırsever Dr. Burlu, hayatını kaybetti


Bursa’nın tanınmış hekimlerinden, ruh ve sinir hastalıkları uzmanı Dr. Tevfik Rüştü Burlu, hayatını kaybetti.
Tahsin Bulut, Bursa Kent Konseyi’nden bir grupla beraber 5 ay önce yapılan ziyaretin fotoğrafıyla sosyal hizmet ve kent gönüllüsü Burlu’nun hayata vedası paylaşılıyordu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.