Hava Durumu

Bursa’nın imece üniversitesi!

Yazının Giriş Tarihi: 07.03.2013 08:10
Yazının Güncellenme Tarihi: 07.03.2013 08:10

Yıllarca…
Bursa’ya, teknik üniversite hayali kuruldu!
Son durum…
Teknik üniversitemiz var!
Çok şeyler bekliyoruz.
Çünkü…
Türkiye’nin dört yanındaki üniversitelerden, ses getiren çalışmalar ve açıklamalar yapılıyor, ancak Bursa’nın teknik üniversitesinden de bir şeyler duyulabilmelidir.
Çünkü…
Öğretim kadrosuyla bile düşünce fırtınaları oluşturulabilmesi ve kazanım gerekçesiyle gözler önüne serilebilmesi, Bursa’nın konumunun da ihtiyacıdır.
Ayrıca…
İmece yöntemiyle bugünlere getirilen teknik üniversitenin böyle bir elbirliğiyle kurulması ve bugünkü konumuna getirilebilmesi, elbette ulvi bir örnektir.
Ancak…
Yoktan var edilerek süregelen süreçteki adımlar, önce düşünceyle ardından da kâğıt üzerinde kurulan böyle bir üniversite öyküsünde de, neler yaşanmadı ki…
Teknik üniversitenin nereye kurulacağı, aylarca tartışıldı. Ve adresin Kestel olmasına rağmen, tartışma ve farklı düşünceler, yine sıcaklığını koruyor.
Yıldırım’daki eski eğitim fakültesi yerleşkesinde, yönetimsel merkez bulunuyor ve devasa yükseltisiyle yönetimsel olarak, ilginç bir yapılaşma düşüncesi de ortaya atıldı.
Kendi halindeki Kestel Belediyesi’nin bütçesiyle önce 600 bin TL katkı kararı çıkartılmıştı, daha sonra ise 3 milyon TL gibi destek, uygulamaya geçirildi.
Büyükşehir Belediyesi’nin Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nden ve ayrıca yakındaki eski atıl kamu binasıyla da derslik ihtiyacı karşılanıyor.
Dün…
Osmangazi Belediye Meclisi’nden de, bir karar çıktı.
Merinos Parkı’nın yakındaki yerde, teknik üniversitenin LPG’li araçların sızdırmazlık testlerine yönelik uygulama alanındaki 10 metrekarelik binanın tahsisi de istendi.
Niçin?
Tuvalet kullanımı için!
Türkiye’nin her ilinde üniversite olması güzel, ancak bu ülkenin nitelikli akademik ve bilimsel eğitim verilen üniversitelere ihtiyacı bulunuyor. Sadece diploma dağıtan değil, ayrıca iş edindirme şansı da sağlayan üniversiteler gerekiyor.

CHP- MHP gerilimi!

Osmangazi Belediye Meclisi’nde, ana muhalefet CHP ile komisyonlarda yer almayan MHP arasında gerilim yaşandı.
MHP sözcüsü Cemil Aydın, her zamanki gibi, gündem açısından bazı hususlara değinirken, AK Parti grubuna da sesleniyordu.
Önceki toplantıda, Atatürk ile Osmanlı açısından, bu her iki tarafı önemseyen yaklaşımı, tartışmaya açılmıştı. Aydın, Türkiye’nin değerleri açısından, dün de hem Atatürk hem de Osmanlı vurgusunda bulundu.
CHP sözcüsü Osman Ayradilli’nin MHP’yi basit politika yapmakla itham etmesi ise, beklenmedik bir çıkış oldu ve soğuk hava estirdi.
Ana muhalefete karşılık veren MHP’li Ali Osman Memiş de, kınama konuşması yaptı. Ayrıca Memiş, Türkiye için tüm değerlere sahip çıkılabilmesi gerektiğini belirtirken, AK Parti grubunu ise, aksine bu yaklaşımı göz ardı etmekle itham etti.

İpekiş planı yolda!

Bursa’nın en merkezinde sanayi fonksiyonunu tamamlayan tarihi İpekiş alanına, yakında uygulama imar planı değişikliği getiriliyor.
Birkaç dönemden beri, fonksiyon değişikliğiyle gündeme gelen, ancak tartışmaların odağında kalan yer için kültürel ve sosyal amaçlı konaklama tesisi ve çarşı işlevi düşünülüyor.
Osmangazi Belediye Meclisi’nin dünkü oturumunda, konuyla ilgili alt birimin yazısı, ilgili komisyona havale edildi.
Söz konusu yerin, termal turizm amaçlı konaklama tesisi olabilmesine ilişkin düşünce ağır basarken, yanındaki Reşat Oyal Kültürparkı’yla komşuluğu da gözetiliyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.