Hava Durumu

Bursa’nın güçlü bakana, lobiye, siyasi iradeye ihtiyacı var!

Yazının Giriş Tarihi: 13.07.2015 07:42
Yazının Güncellenme Tarihi: 13.07.2015 07:42
Bursa için… Kenti taşıyabilme refleksi ve sorumluluğu her kesimde her alanda her kurum ve yönetsel konumda olacak ki, sorunlar çözülsün, beklentiler karşılansın ve hedeflere ulaşılsın.
Turizm hedefi konulurken…
Tabii sıcaksular, tarihsel nimet!
Günümüzle…
Kaplıcaların da yanı sıra, turistik ve tıbbi tesislerde, tabii sıcaksularla bedensel bakım ve tedaviler için uygulamalar yürütülüyor.
SPA  denilen…
Farklı ve özel merkezlerle Latince’den ismin kaynağı olarak, “Sudan Gelen Sağlık” veya “Su ile Gelen Sağlık” hizmetleri veriliyor.
Bursa’da, tabii sıcaksuların tesislere dağıtılmaya başlamasıyla beraber, yanı sıra özel sağlık sektörünün kaydettiği ve tesisleşmeler de, malum.
Böyle olunca…
Sağlık turizmi, önemli!
Türkiye’ye sağlık turizmi için gelenlerin ulaşım masraflarının %50’si, özellikle bir sektörel teşvik olarak, devlet tarafından karşılanıyor.
Bursa’nın hem turizm hem de sektörel rekabetle dünyada yerini alabilmesi hedeflenirken, olağanüstü bir çaba ve istek bulunuyor.
Özel Doruk Sağlık Grubu Medikal Direktörü Dr. Mustafa Esgin’in kurduğu Bursa Sağlık Turizmi Derneği, kentin dinamiğini ve isteğini ortaya koyuyor.
Bunları yaşarken…
Geçtiğimiz günlerde İzmir’de konuşan Egeli Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, İzmir’in iş dünyasına hitap ederken, bir açıklamasıyla dikkatimizi çekti.
İzmir’in sağlık sektörü ve turizmine destekten söz ediyor.
Uçakla İzmir’e tedaviye gelecek hastaların ulaşım masraflarının tamamının, bakanlık tarafından karşılanacağı söylendi.
Düşüncemiz…
Bursa’dan çıkan, Bursa’yı bilen, Bursa’yı gözeten, Bursa’yı hem parlamento hem de hükümette taşıyabilecek güçlü bakana, lobiye ve siyasi iradeye ihtiyacı bulunuyor.

SAĞLIK TURİZMİNDE, ÇOK BAŞLILIK

Sağlık turizmi…
Bursa’ya yurtdışından talep yaratabilmek de bir yana, Türkiye’nin insanını da çekebilme sorunu bulunuyor.
Hem tedavi hem balayı hem de dinlence için özellikle Afyon’a Bursa’dan yoğun ilginin olduğunu biliyoruz.
Farklı adım, proje ve hedefler, farklı resmi kurumlar tarafından gündeme getirilmişti, ancak şimdiye kadar ciddi gelişme de yaşanmadı.
Üzerine düşeni yapabilmek için iş dünyasını sektörel çatıda buluşturan Bursa Sağlık Turizmi Derneği, sorumluluk almış ve elini taşın altına sokmuştu.
Son durum…
Bursa’nın farklı bölgeleri için farklı projeler ortaya atılmıştı. 
Resmi kurumların yeri geldiğinde dönemsel görüş farklılıkları ve sorunlar taşıyan süreç yönetimleri,  kent hedefini yordu, duraklattı.
Sıcaksu Kentsel Dönüşümü, alternatif ve ihtimali yüksel bir uygulama alanı oluşturmasına rağmen de, somut yol haritası da henüz yok. 
Daha önemlisi…
Devlette yavaşlık ve çok başlılık, özel sektörle işbirliği ve yatırımı da imkansızlaştırıyor.

YILDIRIM'DA YILLAR SONRA SÖZLEŞME

Yıldırım Belediyesi’nde Hizmet-İş ile Belediye-İş sendikaları arasındaki yetki ihtilafı, açılan dava ve süreciyle başkanları da eskitti.
Belediyenin de, sendikanın da başkanı değişti.
Nihayet, anlaşma oldu.
Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, özellikle “Peygamber Efendimizin ‘İşçinin alın teri kurumadan hakkını veriniz’ demesini, kendimize düstur ediniyoruz.” diyor.

Edebali, göreve başlamasıyla işçilerin geçmiş dönemlere ait birikmiş alacaklarını da öderken, 6 ayda bir %5’er zam için sendika tarafından takdirle karşılandı.




Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.