Hava Durumu

Bursa’nın geleceği için tarihe “not” düşenler…

Yazının Giriş Tarihi: 06.05.2013 11:24
Yazının Güncellenme Tarihi: 06.05.2013 11:24

Bir zamanlar…
Türkiye’de, icat düşüncesine sahip olanlara ve destek bekleyenlere,  pek ciddi bakılmaz, zihni şüpheler ve yakıştırmalar da olurdu.
Bugün ise…
Yeter ki, icat düşünün!
Büyükşehir Belediyesi’nin, Bursa Kültür A.Ş. koordinasyonuyla düzenlediği Bilim Şenliği, Türkiye’deki düşünce zenginliğini, yaratıcılığını ve sahip çıkılabilirliğini gözler önüne serdi.
Bir zamanlar demişken…
Bursa’nın geleceği için kaygılarını paylaşanlar, uyarılarda bulunanlar ve itiraz davaları bile açanlar, yarınlarda anılacaklardır.
Şehir Plancıları Odası Bursa Şubesi Başkanı Füsun Uyanık’ın önceki günkü Bursa Buluşması’nda, kentin sorunları yeniden ele alındı.
Bilimsel, çevresel, hukuksal, sosyal gerekçelerle itiraz ve eleştiriler vardı.
İl genel ve belediye meclis üyeleri ile muhalif siyasi partilerden katılım yoktu. Ayhan Sarıbıyık ve Ali Turan gibi böyle organizasyonlara aşina kent sevdalıları, yine izleyiciler arasındaydı.
Aylık meclis toplantıları ve bazen açıklamalarıyla sesleri duyulan muhalif siyasi partiler,  devletin personeli durumundaki Füsun Uyanık’ın özellikle cesaretinden çoktan pay çıkarmış olmalıydılar.
Meslek odalarının panelleri ve açıklamaları, siyaset ve hemşeri dernekleri için de, önem taşıyor.
Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği’nin pasif ve sessiz görüntüsünü de yadırgıyoruz. Meslek odaları kadar olamıyorlar.
İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Başkanı Necati Şahin de, yılların deneyimine sahip ve konumu itibariyle aktif politika yürütüyor.
Yapı denetimi firmalarının yaşadığı sorunda bile, bu iş kolunun birliğinin yapamadığını gerçekleştirdi, ses ve umut oldu.
Bir tarafta Uyanık ve Şahin meslek odası başkanları ve diğer tarafta, kent sevdalıları…
Elbette ki…
Her bir kimse, grup, kurum ve çevrelerden eleştiriler; bir iktidara karşı mutlak doğru olmayabilir, ancak…
Söyleyenlerin, bilimci ve meslek örgütünün temsilcileri olmaları ve ayrıca hukuktan da söz etmeleri, malum…
Nitekim…
İtiraz ve açtıkları davalar nedeniyle kendilerine “İstemezükçüler” denilse de, o davaların hâkimliğini de, yine kendileri yapmıyorlar.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın, ülkenin her karışına imar hükmü getirme ve Maden Yasası’nın da, her yeri kazma hakkı verdiğini dikkate alırsak, bu ülkenin istemezükçülerle değil, sistemle sorunu var.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.