Hava Durumu

Bursa’nın Doğanbey dönüşümünü, kürsüden böyle eleştirdi!

Yazının Giriş Tarihi: 15.03.2015 08:41
Yazının Güncellenme Tarihi: 15.03.2015 08:41
Bursa olarak… Kentsel dönüşümü, Marmara Depremi’nden önce konuşuyorduk. 
Bu büyük afetten sonraki yıllarda, aynı zamanda çöküntü bölgesine müdahaleyi amaçlayan Doğanbey uygulaması yapılmıştı.
Van Depremi’nden önce de, AK Parti tarafından 2011’deki genel seçim dönemiyle Bursa için bütünsel dönüşüm öngörülüyordu.
Dönüşümün hükümet politikasına taşınmasının ardından, Bursa’nın belediyelerinde ilçelere göre özel yol haritaları ele alınıyordu.
Bunlar yaşanırken…
Yıldırım Kent Konseyi’nin geçtiğimiz günlerde düzenlediği dönüşüm paneli, halkı bilgilendirmeyi amaç edinirken, 2.5 saat süreyle çarpıcı notlar ve gözlemler edindik.
İnşaat mühendisleri ve şehir plancıları odaları ile inşaat müteahhitleri ve işadamlarının derneğinin adına, açıklamalar ortaya konuldu.
Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali’nin notlarını aldığı ve konuştuğu buluşma, örnek ve topluma faydalı oldu.
Şehir Plancıları Odası Bursa Şubesi Başkanı Hakan Karademir’in konuşması, Bursa’daki dönüşüm düşünceleri ve sürecine yönelik olarak, eleştiri doluydu.
Mesajı…
“Hiçbir şey yapılmadı. Yapıldığı denilen, kentin sorunu oldu.”
Özellikle…
Büyükşehir Belediyesi’nin karara bağladığı Yalova Yolu, Kent Meydanı ve Sıcaksu uygulamaları için “bir şeyler yapılmadığı” vurgulandı.
Osmangazi Belediyesi’nin Soğanlı ve Gemlik Belediyesi’nin ilçeyi taşıyabilme uygulamaları için de, “yürüyen çalışma olmadığı” belirtiliyordu.
Yıldırım Belediyesi’nin TOKİ işbirliğiyle gerçekleştirdiği Akçağlayan ve Yiğitler uygulamaları için de, “Kentsel dönüşüm, dolu yeri düzeltmektir. Ancak Yıldırım Belediyesi, boş yerleri doldurdu.” yorumunda bulundu.
Finali, dev ekranla yaptı.
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin Osmangazi’ye başkanlığı döneminde gerçekleştirilen Doğanbey uygulamasını, kentsel şikayetle konuştu.
Bursa’da bir kentsel dönüşüm yapıldıysa, “Evet, yapılan var!” dedi ve ardından Doğanbey’in fotoğrafını gösterek, “Bursa’nın kent merkezine, hançer gibi saplandı!” dedi.

Edebali, doğru yolda!..

Büyük kentlerin çarpık yapılaşma gerçeği ve finansal çözüme ilişkin soru işaretlerini dikkate aldığımızda, göle maya çalmak gibi…
Gayrimenkul sahiplerinin hakkını veren yeni mülkiyetlendirme ve mağdur etmeyen yatırımcıların varlığı, başlıca hususları oluşturuyor.
Yıldırım Kent Konseyi’nin kentsel dönüşüm panelinde, vatandaşların hakkaniyet, güvence ve istikrarı istediğini gördük.
Uygulamanın başarısı için…
Toplumsal bilinç ve toplumla iletişimin, belediyelerin stratejisinde, idari ve teknik masalarında özel yer tutması gerekiyor.
Nitekim…
Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali’nin yürütmeye başladığı politika, halkla beraberliği ve halkın kendi gerçeklerini bilmesi gerektiğini önemsiyor.
Barış Manço Kültür Merkezi’ndeki panele katılımcıların sığmaması, belediyenin iyi iletişim kurduğunu ve kendisine kulak verildiğini gösteriyor.
Halk arasında, devletin finansal çözüm ve süreçte mutlaka olması gerektiğini düşünenler, bilinen bir toplumsal refleks olarak dikkati çekiyor.
Başkan Edebali, güven mesajı verdi.
Yürütecekleri uygulamalar için halkı müteahhitlerle kaderine baş başa bırakan ve karşı karşıya getiren bir belediye olmayacaklarını belirterek, “Belediye, işin içinde olacak” diyordu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.