Hava Durumu

Bursa’nın değerini, dünya tanıyacak mı?

Yazının Giriş Tarihi: 22.06.2014 09:02
Yazının Güncellenme Tarihi: 22.06.2014 09:02

Tarihi Cumalıkızık’taydık.  Ahududu Şenliği yapıldı..
Osmanlılık ruhunun canlandığı bir dönemdeyiz. UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’ne de, alınmak istenen süreçteyiz.
Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan, Ankara’nın temsili yoktu.
Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, düzenleyici taraftı ve yöre halkıyla beraber, ev sahibiydi. Yeni seçilen olarak, geleceğin düşüncelerini de oluşturdu.
Sıcak havaya rağmen…
Bazı milletvekilleri, katılımlarıyla zaman ayırdı. Mustafa Öztürk, Canan Candemir Çelik, Hakan Çavuşoğlu ve Bedrettin Yıldırım, Yıldırım’ın, Bursa’nın değeri için buluşmaya ortak oldular.
Cumalıkızık Muhtarı Ahmet Kuş, yüzyıllara direnen evlerin kaderi için tedirgin bir konuşma yaparak, dikkati çekiyordu.
Haklı olarak…
Kuş, “Yapmayın, yıkmayın, çakmayın dediler. Yapmadık, yıkmadık, çakmadık. Aradan 32 sene geçti. Dayanacak gücümüz kalmadı.” diyordu.
Cumalıkızık’ın yıldızı parlayacak.
Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, şenlikle Cumalıkızık ve tanıtımına önemin vurgulandığını ortaya koydu.
Güven verdi.
Uludağ’ın eteklerindeki kızık köylerini bütünsellikle ele alan planlamayı duyururken, Cumalıkızık için önemli, güzel gelişmeleri dile getirdi.
Cumalıkızık’a ulaşımı sağlayan yolun yenilenmiş olması ve yan çevrelerine otopark düzenlemeleri yapılması, başlı başına bir katkıydı.
Edebali, köyün üst kesimindeki ormanlık bir bölgenin de, günübirlik kamp, mesire alanı yapılacağını anlattı, “Cumalıkızık, Türkiye’nin markası olacak.” hedefini gündeme taşıdı.
Turizm demek, sorumluluk demek…
İlgili merkezi yönetim kurumları ve yöre halkı da, ortak sorumluluk taşıyor.
Hediyelik eşyaların yöresel olabilmesi, ürün ve ortamın normal çarşı ortamını andırmaması ve fiyatların da makul olabilmesi, önem ve özen gerektiriyor.
İşimiz çok!
Ortak sorumluluk, sonuca götürecek.

KARAYALÇIN'DAN ÇİFTE ÖVGÜ!

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin eski başkanlarından Murat Karayalçın, Mudanya’nın geleceğinin ele alındığı buluşmaya katıldı.
Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, ilçeninin geleceği için kendi döneminin başında doğru ve önemli adım atarak, Mudanya’nın Kültürel Mirasının Korunması Çalıştayı’nı dün başlattı.
İlçe, Mudanya Mütarekesi nedeniyle ayrıca Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş süreci ve diplomasi açısından da, önemli yer tutuyor.
Karayalçın’la konuştuk.
Mudanya için “Potansiyeli iyi değerlendirilememiş. Potansiyelinin de üzerinde değerlendirilebilecek özel bir yer” diyordu.
Türkyılmaz’ın düzenlediği buluşmayı takdirle karşılayarak, “Şehircilik açısından, teknik uzmanlar ve mesleki odalar, bir araya getirilmiş oluyor. Katılımlarıyla halkın düşünce ve önerilerinin de önemsenmeleri de, çok önemli bir unsur.” şeklinde konuşuyor.
“Gezi Parkı” konusunu gündeme getirerek, “Halkımızın, yaşadığı çevreleriyle kendi ilgili düşüncelerini ortaya koymaları, şehir hakları açısından önemlidir. Mudanya da, bunu yakalamalıdır. Kaydedilecek ilerlemeler de, huzur ve hedeflere varabilmeyi, istihdam ve gelir getirir.” yorumunda bulunuyor.
Deneyimli, eski belediye başkanı olarak da, Türkyılmaz’a övgüde bulunarak, “Mudanya’ya hizmet ve gelecek için kararlılığını ve coşkusunu görüyorum. Başarı için de, bu önemli bir altyapıdır.” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.