Hava Durumu

Bursa’nın caddesinde Emir Abdülkadir var, Kıbrıs mücahidi Rauf Denktaş’ın ismi yok!

Yazının Giriş Tarihi: 27.07.2015 07:44
Yazının Güncellenme Tarihi: 27.07.2015 07:44
Birkaç yıldır… Bursa’da, isim tartışması yaşanıyor.
Tartışma da, denemez.
MHP, Osmangazi Belediye Meclisi’ndeki temsiliyle ilçede, Kıbrıs Türkleri’nin önderi Rauf Denktaş’ın isminin yaşatılmasını istiyor.
AK Parti iradesi, dikkate almamakta ısrar ediyor.
Önceki dönemle…
Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, karşı bir refleksle MHP’ye, “Sayın Denktaş’ın ismini, önce sizin tarafınızdan yönetilen İznik’te verin, sonra konuşun.” demişti.
Siyaseten…
Doğru bir refleks gösteren Dündar, buna rağmen kendi ilçesinin sorumluluğuyla bir adım atmadığı için de, MHP tarafından eleştirilmeye devam ediliyor.
Aslında…
Bu konu, çok uzadı.
İznik de, artık AK Parti tarafından yönetilirken, Dündar’ın isim isteğini gündeme almama örneği, ortadan kalkmış oldu.
Söyleyeceğimiz…
Rauf Denktaş ismi, yaşatılmalıdır!
Osmangazi’nin popüler semti Kükürtlü’de bir cadde, Cezayir’in halk kahramanı olarak kabul edilen Emir Abdülkadir’in ismini taşıyor.
Cezayir’deki mücadelede Fransızlar’a ayaklanma başlatan, ancak sonra teslim olan ve sürgün edilince, Bursa’da bir süre kalan Emir Abdülkadir ismi Bursa’da varsa…
Kıbrıs mücahidi, Kıbrıs Türklüğü’nün önderi, anavatan Türkiye’nin yavruvatan dediği topraklarda, kanının son damlasına, son nefesine kadar verme yolunda mücadelesini sürdüren ve bağımsız devletin mimarı ve kurucu Cumhurbaşkanı olan Rauf Denktaş’ın ismi de, yaşatılmalıdır.
Osmanlı Devleti’nin kurucusu Osman Ga-zi’nin kenti Bursa, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin kurucusu Rauf Denktaş için de, üzerine düşeni yapmalıdır.
MHP’nin önerisiyle Bursaspor’u şampiyon yapan Ertuğrul Sağlam’ın ismini spor tesisine veren AK Parti siyasi iradesi, aynı siyasi partinin Denktaş’la ilgili önerisini sürüncemeye almış bulunuyor.
Başkan Mustafa Dündar ve AK Parti siyasi iradesinin, sağduyulu bir değerlendirme yapacağına ve kararı vereceğine inanıyoruz.

KUMLA DA MARKALAŞIYOR

Gemlik Körfezi’ndeki Kumla, Bursa’nın kıymetinin anlaşılması ve bilinmesi açısından ne kadar özel bir kent olduğunu örnekliyor.
Bir yanında dağ, diğer yanında deniz, genel coğrafyasıyla da farklı özellik ve potansiyeli barından kent olan Bursa, Kumla’yla yazın fotoğrafını veriyor.
Bursa Hakimiyet’in yazarlarından Ersel Peker’in Kumla’daki günlerinden çektiği fotoğraflar, Çeşme ve, Bodrum’u, Kemer ve Belek’ten farksızlığı gösteriyor.
Büyükşehir Belediyesi’ne bağlanması, ardından sahiller, altyapı ve çevre düzeni için önemli projelerin yürütülmesi ve doğalgaz çalışmaları, Kumla’yı bir başka yapacak.
Bursa’nın kent merkezinden ulaşımın kolaylaşması ve İstanbul’dan ulaşım ilgisinin güçlenmesi, belirli bir yoğunluğu da getirmiş bulunuyor.
Sosyal ve ticari unsurların da gelişebilmesi, zaten birkaç yıldır 4 mevsim ikamet edilmeye başlanan sahil beldesine markalaştıran süreç yaşatacaktır.
Büyükşehir Belediyesi’nin yol haritası ve icraatı, gelecek yaz dönemine kadar beldeye yaşanabilirliği ve düzeni getirecektir. 
Gemlik Belediyesi, çalışmalarıyla takdir ediliyor ve dikkatleri çekiyor.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.