Hava Durumu

Bursa’nın 3 mahallesine, “kameralı” sıkı gözetim!

Yazının Giriş Tarihi: 17.07.2014 07:41
Yazının Güncellenme Tarihi: 17.07.2014 07:41

Bursa’nın merkezinde bulunan ve Türkiye’nin de gündemine gelen tartışmalı 3 mahallesine, kapsamlı kameralı denetim kuruluyor.
Çalışmalara başlanıyor.
Büyükşehir Belediyesi, İl Emniyet Müdürlüğü’yle işbirliği çerçevesinde, Meydancık, Kızyakup ve Selimzade’yi Mobil Elektronik Sistem Entegrasyonu’na (MOBESE) bağlayacak.
Böylelikle…
Roman vatandaşların kendi kültürel ve ailevi bağları nedeniyle hayatlarına devam ettikleri ve yanı sıra, bonzai denilen sentetik uyuşturucu olaylarıyla da konuşulan bölge, merkezi izlemeye alınıyor.
Projeye göre…
24 saat gözlem!
İl Emniyet Müdürlüğü’nün saptadığı 9 noktaya kameralar kurulacak.
Uygulamada, 23’ü sabit ve 9’u dönebilen olmak üzere, toplam 32 kamera kullanılacak. Kamberler Parkı, çifte noktayla izlenecek.
İzleme, MOBESE’nin kendi ana merkezinin yanı sıra, bu bölgenin yanında sayılabilen yerdeki Muammer Sencer Polis Merkezi’nde de yapılabilecek.
Bölgesel polis merkezinden yapılabilecek izlemeyle, somut ve olası durumlara karşı, mümkün olabilen en kısa sürede intikal ve müdahale amaçlandı.
Büyükşehir Belediyesi’nin bütçesiyle gerçekleştirilecek sistemin kurulmasına, yakında başlanacak. Birkaç yıldır çok gündeme gelen ve tartışılan bölgeye, güvenlik için teknolojik çözüm düşünüldü.

 

BU SORU, ÇOK SORULUYOR!

 

Bursa’nın tarihi kent merkezi, hem günlük hayat hem de turistik açıdan, büyük önem taşıyor.
Bu duruma rağmen…
Bir soru, çok soruluyor.
Yanıtı…
Merak ediliyor.
Soru…
“Altıparmak Caddesi, niye karanlık!”
Nedeni tartışılıyor.
Hatta…
CHP Osmangazi Belediye Meclis Üyesi Cevat Asa, tarihi kent merkezinin geneli itibariyle aydınlatma sorunu olduğunu söylüyor.
Durumu, gündeme getirdi.
Güvenlik açısından…
Tedirginlik vurguluyor.
Soru önergesine, yanıt bekliyor.
Altıparmak Caddesi’nin esnafından DSP PM Üyesi Murat Özbilge de, “Altıparmak Caddesi karanlık ve metruk ise, Bursa karanlık ve ölü kent demektir” diyor.
Yanı sıra…
Tramvay hattındaki kazılara da değinerek, “Yılı bitmeden, bakım ve onarım yapıldı. Evde fayansa bir şey olsa, nedeni aranır. Tramvay hattında, olağanlaşan çalışmalar oluyor. Neden ve sorumluluk açısından da, esnaf ve kentli olarak, yanıt ve izah bekliyoruz” şeklinde konuşuyor.

 

TRAFİK SORUNUNA, BİR NEŞTER DAHA!

 

Büyükşehir Belediyesi, kesintisiz trafik düzeni için yeni uygulama projelerini ardı ardına uygulamaya koymak üzere, çalışmalar yürütüyor.
Kazma için…
Yalova Yolu’nda, BUTTİM Köprülü Kavşağı’na gün sayılıyor.
 İzmir yolunda, Mudanya Köprülü Kavşağı yıkılacak.
Yeni uygulama için teknik ön hazırlık sürüyor.  Geliştirilen yeni ulaşım planlaması çerçevesinde de, Büyükşehir Belediyesi Stadı ile Dikkaldırım ve Beşevler’e bağlantıyı da kolaylaştıracak.
Demirtaş yolunda, eski çöplüğün yanındaki dörtyol kavşağına bir köprülü kavşak yapılması için de, ihale ilanı yayınlandı. Gelecek ayki ihaleyle projenin 200 günde tamamlanması öngörülüyor.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.