Hava Durumu

Bursa, ne kadar önemli?

Yazının Giriş Tarihi: 02.12.2012 03:31
Yazının Güncellenme Tarihi: 02.12.2012 03:31

Merkezi yönetim kurumlarınca yapılması gereken çok işin olmasına rağmen, geç veya yavaş kalınmışlıkların ve hiç yapılmayışların hayal kırıklığı yaşandı.
Yeni yüzyıla yaklaşılırken…
Bu kent, kimi dönem, belediyeler ile hükümet, aynı siyasi partiliydi. Kimi dönem, koalisyon hükümetleriyle yine merkezi iktidarın ortaklığının kentiydi.
Çifte iktidar, bugün de var!
Yine…
Beklentilerin ve hizmetin gerçekleşebilmesinin mücadelesi devam ediyor. Kentsel imeceyle elbirliği de, söz konusu ve pek çok alanda uygulamalar oluyor.
Elbette ki…
Yerel yönetimlerin ciddi hizmetleri bulunuyor. Beraberinde, merkezi yönetim kurumlarının da, bazı işleriyle gündeme geldiğini görüyoruz.
Böyle bir duruma rağmen…
Beklentiler ve mücadele, büyük istekle devam ediyor.
Kent ve yatırım geleceği için Ankara’ya tam etkin olabilen, dikkate alınabilen, devlet politikasıyla önemsenen ve olağan akışında sahiplenilen kent olabildik mi?
Bursa Çevre Otoyolu, ciddi mücadeleyle gerçekleştirildi.
Yüksek Hızlı Tren Projesi’nde geri planda tutulan ve ayrıca yeni otoyol için İzmir ile İstanbul arasında, kavşak olmakla konuşulan Anadolu kentiyiz.
Çifte iktidarın 10 yıldır devamına rağmen, yüksek kapasiteli spor salonu bitirilemeyen, çok branşlı özel sağlık kampusu yapılacağı gerekçesiyle mevcut hastanelere yatırımı duran, tesisleşmelere rağmen, kongre merkezi ve termal merkezi tanımlı kentler tanımlarına alınmayan, Türk İslam Eserleri Müzesi perişan Bursa gerçeğini, yeniden vurgulayalım.
Büyükşehir Belediyesi, yapımına devam edilen yeni stadyuma, gelecek yıl 130 milyon TL ayırırken,  toplam maliyetin çeyrek milyar TL’yi bulacağı söyleniyor. Merkezi yönetimin katkısı ise, resmen 50 milyon TL olarak duyurulmuştu.
Yıllar, hem aynı hem de farklı iktidarların dönemleriyle geçti. Dolayısıyla da, “Ankara’nın gözünde Bursa, ne kadar önemli?” sorusu, bugün de tatminkâr ve ikna edici yanıt bulamıyor.

Bin 250 TL’ye, “ATM” izni!

Büyükşehir Belediyesi, önemli bir kitleye pek çok alanda hizmetin adresi olan Merinos Parkı’na, bankaların ATM cihazı koymalarına izin verecek.
Osmangazi Belediyesi Nikâh Sarayı’nın kuzey cephesine konulacak ATM cihazlarının yeri için kiralama ihalesi yapacak.
Önümüzdeki günlerde yapılacak ihale için yerlerin taban kira bedeli, aylık bin 250 TL olarak duyuruldu. Böyle bir kiralama, yılda en az 75 bin TL toplam gelir anlamına geliyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.