Hava Durumu

Bursa Kent Konseyi, logoyu konuşacak!

Yazının Giriş Tarihi: 24.10.2014 08:17
Yazının Güncellenme Tarihi: 24.10.2014 08:17
Bursa Valiliği’nin başkanlığındaki Bursa Kültür Turizm ve Tanıtma Birliği’nin gündeme getirdiği ve ilan ettiği Bursa Şehir Logosu, tartışma yarattı.
Dün, kaleme almıştık!
Bursa Şehir Logosu’nun kenti yansıtmadığı, özellikle 
kentle özdeşleşen ve bilinen unsurların çizim ve renklerine tam yer vermeyen düşünce ve uygulama olarak eleştiriliyor.
Olumlu düşünenler ve beğenenler olduğunu, sosyal medyada görüyoruz, ancak eleştiren, tepki gösteren ve karşı çıkan kitle, ağır basıyor.
Bursa Kültür Turizm ve Tanıtma Birliği’nde, Büyükşehir ile Osmangazi, Yıldırım, Nilüfer, Mudanya ve İznik belediyeleri bulunsa da,  halk arasındaki eleştirel düşünceye katıldıklarını duyuyoruz.
Özellikle…
Halk tarafından oluşturulan ve kenti yöneten Büyükşehir Belediye Meclisi’nde kararı bulunmayan, konuşulmayan ve resmen kenti bağlamayan Bursa Şehir Logosu’nun süreci, Bursa Kent Konseyi’ni de dışarıda tuttu.
Halk arasındaki eleştirel düşünce ve tepkiler, Bursa Kent Konseyi’nin yönetimine yoğun şekilde iletilirken,  bu duruma, kayıtsız da kalınmadı.
Kurumlar, meslek ve esnaf odaları, siyasi partiler, hemşeri dernekleri, diğer birlik ve dernekler gibi, bir kentin tüm yerel katmanlarından oluşan Bursa Kent Konseyi Genel Kurulu’nun toplanabilmesi için düşünce ve isteğin iletildiğini öğrendik.
Kentin yaşam paydaşlığı ve sorumluluğunu, yönetimsel katılımcığını gözeten Bursa Kent Konseyi’nde, bir demokrasi kurumu olarak konuşmak, tartışmak ve kent düşüncesini ortaya koymak…
Bursa Kent Konseyi Başkanı Semih Pala’ya konuştuk.
Bursa Kent Konseyi’nin tüm üyelerinin yer aldığı genel kurulunun, Bursa Şehir Logosu hakkındaki kentli düşüncesi için toplanmasının planlandığını açıkladı.

TAYAN'DAN VERYANSIN!

CHP Bursa Milletvekili Turhan Tayan, Bursa Valiliği’nin öncülüğünde hazırlatılan ve açıklanan Bursa Şehir Logosu’nu eleştirdi.
Öncelikle…
Sorular, ortaya atılıyor.
“Bursa’nın tarihinden, kültüründen, doğasından  bir mesaj verecek bir simge var mı bu logoda? Bursa’nın lale ile ilgisi nedir?”
Ardından…
Bursa’nın UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’ne alınmasını da gündeme taşıyarak, “Bu logo ile ne marka olursunuz, ne kimliğiniz öne çıkar. Hiçbir şey bilmiyorsanız bile, UNESCO’ya kulak veriniz?” yorumunda bulunuyor.
Sözlerinin devamı…
“Kaldı ki ülkeler, şehirler 
turizm patlamasını logo ile başarmaz” 
Hayli tepkili olan Tayan, “Bu logoda Bursa’nın simgelerinden ne Uludağ’ı, ne Yeşil Türbesi, ne ipeği, ne kılıç kalkanı, ne termal özelliğini vurgulayan ne var, Allah aşkına?” diye soruyor.
Yanı sıra…
Bursa’nın durumunu da, örneklerle eleştiriyor.

ŞAHİN DESTEKLEDİ!

Necati Şahin, Büyükşehir Belediyesi’ne başkan seçilemedi, ancak sahada kalmaya, kentin gündeminde bulunmaya ve konuşulmaya devam ediyor.
Sosyal medyada, düşüncelerini paylaşıyor. Gazetecilere iletilerde bulunuyor.
Genellikle…
Eleştirileriyle gündeme gelen ve bilinen CHP’li Şahin, eleştirel tartışmaların odağındaki Bursa Şehir Logosu’na ilginç bir yorum getirdi.
Bursa Valiliği’nin öncülüğünde gündeme getirilen logonun Bursa’yı yansıtmadığı düşünceleri, kamuoyunda daha çok dile geliyor, ancak…
Eleştirilen logoyu sosyal medyada paylaşan Şahin, desteğini açıkladı.
Düşüncelerini duyururken, “Bursa logosu hayırlı olsun. Bu logo Bursa’yı çok güzel tarif ediyor. Kırmızı, lacivert, mavi... Yeşili yok edilen Bursa’da, logoda yeşil rengin olmaması doğal...” ifadesini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.