Hava Durumu

Bursa,kararlılığını gösterdi!

Yazının Giriş Tarihi: 04.11.2012 09:29
Yazının Güncellenme Tarihi: 04.11.2012 09:29


Skal Bursa Turizm Profesyonelleri Derneği’nin 1.Bursa Turizm Zirvesi, kentsel seferberliğin fotoğrafını oluşturdu.
Türkiye’nin sektörel başlıca kurum ve platformları, deneyim paylaşımı ve yol haritası için dün bir araya geldi.
Vali Şahabettin Harput’un çaba ve adımlarına, yeni halka eklendi. Bursa Valiliği’nin himayesindeki organizasyon, örnek bir sivil toplum hareketi olarak da görülmelidir.
Açıklamalar, Bursa’nın, kendisini öncelikle bir tarih kenti ve bir termal kent olarak öne çıkarması gerektiğini gösteriyor.  Sıklıkla konuşulan bu öngörü, kentin şansı olarak da yorumlanıyor.
Avrupa’nın sayılı tur operatörlüğü işletmecilerinden Vural Öger, tarihi kent özelliğinin fiziken gözetilebilmesi ve bölgesel eski kent modelinin yürütülebilmesinden de söz ediyor.
İtalya’nın Floransa ve Çek Cumhuriyeti’nin başkenti Prag’ı da örneklerken, ilginç bir rakam veriyor. Prag’ın yılda 27 milyonla Türkiye’den daha fazla turist çektiğini vurguluyor.
Avrupa Termal Merkezler Birliği’nin (ESPA) temsilcisi Joâo Pinto Barbosa, Bursa’nın termal kent potansiyeline övgüde bulunuyor, ancak kentsel fazla bilgiye sahip olmadığını söylüyor. Tanıtıma öncelikli yer verilebilmesini, telkin ediyor.
Dağyenice uygulamasının, Bursa’yı ayağa kaldıracağı da, zirveye yansırken, oluşturulmak istenen Sağlık Turizmi unsuru da önemseniyor.
Avrupa’da, sıcak suların sağlıklı yaşamda önem kazandığını ve bir koruyucu olarak görüldüğünü ifade eden Barbosa, “Avrupa’daki sistemde ve sigorta sektöründe, tedavi giderlerinin fazlalığı, tartışma yaratıyor. Termal de, sağlıklı yaşamı sağlayan koruyucu olarak görülüyor. Reçeteye yazılıyor. Bursa’nın, sadece akan sıcak sular olarak değil, tüm unsurlarıyla ele alacağı uygulama ve yatırımlar, rekabet gücünü de artıracaktır.” şeklinde konuşuyor.
Elbette…
Turizmde, yapılacaklar var!

Bursa, sıradan kent mi?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, kentsel dönüşümün pilot kentlerinden Bursa’daki törenine, müsteşar yardımcısı görevlendirmişti.
Kentin dünkü turizm zirvesine, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay katılamadı, ancak temsili de, müsteşar yardımcısı düzeyinde kaldı.

Vali’nin çabası…

Kongre kenti, termal kent ve çok günlü konaklama tanımlarına henüz alınmayan bu kentin turizm potansiyeli var, ancak merkezi yönetim zafiyeti bitmiyor.
Bir Vali çabası var!
Kültür ve Turizm Bakanlığı ile il müdürlüğünce yapılamayan tanıtım ve yayınlar, Kültür Turizm Tanıtma Birliği’nin standıyla artık bir turizm zirvesiyle gözler önüne seriliyordu. Büyükşehir Belediyesi de, farkını standıyla gösterdi.

Tebrikler…

Atatürk Kongre Kültür Merkezi’ndeki turizm zirvesinin bir molasında, Bursa Tarihi Çarşı ve Hanlar Birliği Başkanı Bülent Erginal’la konuştuk.
Yaklaşık 260 dolayında esnafın, İngilizce ve Arapça kurslarına alınacağını söyledi. Vali Şahabettin Harput’un desteğiyle planlanan uygulama, Milli Eğitim Müdürlüğü’nce ücretsiz yürütülecek.





 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.