Hava Durumu

Bursa, işte böyle geç kaldı!

Yazının Giriş Tarihi: 29.04.2012 10:15
Yazının Güncellenme Tarihi: 29.04.2012 10:15
Bursa, içte ve dıştan yeniden keşfedilmeyi bekliyor.
Kaplıca turizminin canlandırılması için birkaç yıldır çalışmalar yürütülüyor. Arz edilen hizmet ve koşullarının geliştirilmesi amaçlanıyor.
Yıllar öncesi…
Çekirge denilince, Araplar bilirdi! Günümüzdeki gibi çeşitli, etkin tanıtım olanakları da yoktu. Yaşayan müze gibi eski kent modeli yapılamadı. Zamana direnirken de, kaplıca özelliğiyle günümüz yerel rekabetinden uzak kaldı.
Bugün, biri kapalı diğeri atıl çifte havalimanı kenti Bursa, geçtiğimiz aylarda İstanbul'daki bir özel havalimanı işletmeciliğinin pazarlama buluşmasına tanık olmuştu.
İstanbul'un Anadolu yakasındaki Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı, karşı yakadaki rakibine kıyasla çok yönlü avantajlarıyla anlatılıyor ve müşteri çekilmek isteniyordu.
Önceki gün yerel medyaya bir başka yeni davet de, Afyon'daki bir termal tatil köyü işletmecisinin, Bursa'da düzenleyeceği tanıtıma aitti.
Bursa gibi büyük bir kent, haliyle diğer büyük kentler gibi ciddi bir müşteri, pazar anlamına geliyordu. Kaplıca kenti olsak da, başka kentin kaplıcasından müşteri beklentisi vardı.
Kırkpınar Tatil Köyü işletmeciliği, kurumsal internet sitesi düzenlemiş. İngilizce ve Almanca da hazırlatmış ve bir de “% 100 Termal” diyor.
Yıllarca kaplıca kenti bilinen ve anılan Bursa, zaten Afyon başta olmak üzere, çeşitli kentlere de termal turizm göçü veriyordu.
Çekirge'ye tam sahip çıkılamamıştı, onlarca yıl sonrasında ötesindeki çok yıldızlı oteller ve daha da ötesindeki Dağyenice yöresiyle sıfırdan termal turizm yerleşkesi yaratılmak isteniyor.
Gelenlerine sunacağı tarihi, doğal ve kültürel zenginliği olan bir Bursa gerçeği olsa da… Bursa'ya gelip pazarlama yapan Afyon'un tatil köyü bile, kaplıca turizminde Bursa'nın yeni rakibi olabiliyor.



Altepe'yle “Marmara” farkı!

Bir zamanlar…
Marmara Belediyeler Birliği denilince, başkanlığını yapan belki tanınır, ötesi belirsiz.  Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin yönetmeye başlaması, dönüm noktası oldu.
Marmara'nın tüm belediyeleri kucaklandı.
Üye kentler ve geleceği adına… Belediyeler için çok türlü uygulamalar… Ve özellikle gelişimi sağlayan, yön veren çalışmalar…
Kentleşme ve yerel yönetimler, birincil önem taşıyor.
Anadolu kenti olmak, yıllarca farklı algılansa da… Bursa'nın Büyükşehir Belediye Başkanı tarafından yönetilen Marmara Belediyeler Birliği'nin geldiği nokta, ortada…
Bursa, 230 belediyenin temsiliyle Marmara Belediyeler Birliği'nin toplantısına ev sahipliği yaptı. İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'in de övgüleri vardı.




Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.