Hava Durumu

Bursa, işte böyle bir kent!

Yazının Giriş Tarihi: 15.02.2012 08:31
Yazının Güncellenme Tarihi: 15.02.2012 08:31
Geçen hafta, “Var mı, böyle kent?” diye sorarak, “Sorunları, beklentileri, hayal kırıklıklarından söz edilse de… Bursa, farklı yönleriyle özel bir kent ve  halkı da, şanslı sayılır.” demiştik.
Dinamik, yardımlaşma ve dayanışma içerisinde olançözümü beraber üretebilen ve beraber başarabilen kent gerçeğini vurgulamıştık.
Kazanımlar ortada!
Belediyelerin çabaları, hedef ve projeleri var, ancak merkezi yönetimin de kendi üzerine düşeni yapması gerekiyor.
İş dünyasının önde gelen tek çatı kurumu Bursa Ticaret Sanayi Odası (BTSO), pek çok alanda kentin çözüm ve beklenti projelerinin gerçekleşmesine destek verdi.
BTSO tarafından bu kent için yine, yeni bir imza daha atıldı. Büyükşehir Belediyesi’nin Altıparmak Meydanı projesi, dün atılan imzalarla yeni bir kent imecesi olacak.
Stadyum Kavşağı’nda,Sosyal Güvenlik Kurumu’na ait yapıların tasfiyesiyle beraber elde edilen alan, sosyal işleve de sahip bir yeni kent meydanına dönüşecek.
BTSO, 25 yıllığına tahsis edilen alanda 4 milyon ABD Doları tutarındaki bir harcamayla projeyi 1.5 yılda tamamlayacak.
Şelaleli meydanda, görsel odaklı bir yürüyüş ve dinlence ortamıyla beraber, halka açık kafeteryarlar ve BTSO’nun kent içerisindeki idari hizmetlerine de ev sahipliği yapacak.
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, kent adına önemli bir kamusal işbirliğinden memnuniyet duyuyor.
Meydana, bitişik otoparkın dahil edilmesi için mülkiyet sahibi Vakıflar Bölge Müdürlüğü’yle teması açıkladı. Mevcut stadyumun, yenisinden sonra yıkılarak, meydana dahil edileceğini de vurguladı.
Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Celal Sönmez de, bir ortak fayda kuruluşu imajına uygun çalışmalara işaret etti.
Kente yapılan katkıları anımsatan Sönmez, “Şimdi de şehircilik anlamında bir yapıyla kente katkı sunacağımız için gururluyuz. Ekonomisi, sanayisi ve ticaretiyle ön planda olan şehrimizin, böyle kentsel değerlerde de öne çıkmasına öncülük eden tüm belediyelerimizle işbirliğimiz bundan sonra da devam edecek.” diyordu.



Tokat’ın vakfından, Bursa’ya sorumluluk!

Bursa’daki hemşeri dernekleri, diğer kentlere kıyasla hem üyeleri hem de tüm topluma yönelik çeşitli sosyal faaliyetler yürütülüyor.
Bir başka güzel bir örnek de, Tokat Vakfı Bursa Şubesi tarafından gözler önüne seriliyor.
Afet ve Acil Durum İl Müdürlüğü’yle işbirliği de yapılarak, afet öncesi, anı ve sonrasında yapılması gerekenler hakkında, toplumsal bilinçlendirme toplantıları düzenleniyor.
Ruhsatsız yerleşimlerin yoğunlukta olduğu bölgeler, özel bir önem taşıyor ve güvenli yapılaşma mesajı da vurgulanıyor!
Afet ve Acil Durum İl Müdürü İbrahim Tarı, sağlıksız yapılaşmanın riskini anlatırken, felaketin en büyük habercisi olarak gösteriyor.
Büyükşehir Belediye Meclisi üyelerinden Tokat Vakfı Bursa Şubesi Başkan Yardımcısı Derya Bulut, gelişmekte olan ülkelerdeki sorunların, hemen çözülemeyeceğini söylüyor.
Sorunların çözülebilmesi için toplumsal bilinç gereğine değinerek, “Sivil toplum örgütlerinin  depreme dayanıklı ruhsatlı binaların yapılabilmesi için bilgilendirme toplantılarına ön ayak olunması gerektiğini düşünerek ilk adımı Tokat Vakfı olarak atmış bulunuyoruz.” diyor.
Tokat Vakfı Bursa Şubesi Başkanı Salih Uçak da, afet kurumuna katkı için “her mahalleye 50 afet gönüllüsü” eğitimine destek verdiklerini söylüyor.
Mahallelerde afet müdahale malzemelerinin bulundurulması için koyteyner yapımı da üstlenildi.


Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.