Hava Durumu

Bursa için 'yeni yıl' dilekleri...

Yazının Giriş Tarihi: 01.01.2017 06:41
Yazının Güncellenme Tarihi: 01.01.2017 06:41

Dün...
2016'yı uğurladık.
"Hoş geldin 2017"
Türkiye için...
Terör acılarıyla geçen 1 yılın ardından, malum şer odaklarının amaçlarına yeni eylemlerle artık ulaşamayacakları, barış ve huzurun beklentisini taşıyoruz.
Bursa olarak...
Kentsel dileklerimiz olacak.
Çözüm, güven ve rahatlığı sağlayacak başlıca kamusal projelerin bir an evvel bitirilebilmesini beklemeye devam ederken, 2017'de hız kazanmasını diliyoruz.
Merkezi yönetimden...
Yüksek Hızlı Tren projesine geç kalınmıştı, teknik sorunların aşılmasıyla da beraber, yeni yılla çalışmaların süratlenmesini bekliyoruz.
Bursa Entegre Sağlık Kampüsü'nün yapımına başlanmıştı, özel sektörle işbirliğine dayalı bir uygulama süreci, yıllarca da sürmemelidir.
İznik Gölü'nün suyunu değerlendirecek, içmesuyu, tarımsal sulama ve elektrik enerjisi temini sağlayacak baraj projesine, ivedilikle başlanabilmesi umut ediliyor.
Çınarcık Barajı'ndan Bursa'ya içme suyu temini için gerekli ana hat ve arıtma tesisi projeleri, yakın geleceğin ihtiyacı için süratle tesis edilmelidir.
BursaRay'ı, Yıldırım'da ayrıca Gökdere, Yeşilyayla, Ertuğrulgazi ve Siteler üzerinden Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne (eski Şevket Yılmaz Devlet Hastanesi) bağlayacak metro hattının Ankara tarafından üstlenilmesi talep ediliyor.
Yürütmenin başındaki AK Parti ile denetim görevindeki CHP ve MHP'ye de, kentlerin yarışında büyük görev düşüyor.

Türkiye'nin gündemi, kutlama mesajlarında

Türkiye'nin sıcak gündemi, acıları; üzüntüleri, yeni yılın kutlama mesajları olarak, 2017 için de dikkati çekiyor.
Makina Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Başkanı İbrahim Mart, kaygı ve umutları ifade ederken, "Biz yine, ülkemiz için, haklarımız için daha çok çalışacak daha çok mücadele edeceğiz" diyor.

Yıldırımlı çocuklara 'Alo Tiyatro'

Yıldırım Belediyesi, çocukların tiyatro izleyebilmelerini teşvik etmek ve sağlamak amacıyla başlattığı 'Alo Tiyatro' hizmetiyle hedefine ulaştı.
'Mobil şehir tiyatrosu' olarak, 57 bin 390 çocuğa 47 tiyatro oyunu izletilirken, hizmet almak isteyen okulların, telefon aracılığıyla bildirimi yeterli oluyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.