Hava Durumu

Bursa için ‘ürküten’ açıklama!

Yazının Giriş Tarihi: 18.05.2016 06:32
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.05.2016 06:32
Çocuk istismarı olayları ve davaları, Türkiye’de toplumsal infial yaratırken, uyuşturucu bağımlılığını da, unutmamak ve göz ardı etmemek gerekiyor.
Büyükşehir Belediye Meclisi’nde, grup başkanvekili İhsan Bilgili’nin MHP adına önerisi ve kabulüyle sahada da yürütülen çalışmalar yapılmıştı.
Madde bağımlılığının Bursa’daki durumu ve boyutu, saha çalışmalarıyla beraber, ilk kez kent refleksiyle ele alınmıştı.
İlgili tüm kurumlarla koordineli çalışmak ve müdahale etmek, ebeveynlerle iletişim kurmak ve topluma kazandırma gibi, tespit ve uyarılar vardı.
Süreç olarak…
İlgili komisyonun görüşü doğrultusunda, Büyükşehir Belediyesi’nce ‘Gençlik ve Aile Destek Merkezi’ kurulmuştu.
Geçen hafta…
CHP Bursa Milletvekili Dr. Ceyhun İrgil’in TBMM Genel Kurulu’ndaki açıklaması, Bursa açısından ürkütüyordu.
Türkiye’de uyuşturucu bağımlılığının, çocuklarda yükseldiğini ve yaşın  9’a kadar düştüğünü söylüyor, istatistiki verileri de ortaya koyuyordu.
Milletvekilliğini yaptığı Bursa için de, “3.500 madde bağımlısı öğrenci olduğu açıklandı ve ortaya çıktı.” diyor.
Milli Eğitim Bakanlığı’nın, seminerler düzenlemekten öteye gitmediğini belirtirken, “Bonzai, bir Bursa markası olma yolunda ilerliyor.” yorumunda bulunuyordu.
Eğitim ve öğretim göreviyle…
Milli Eğitim Bakanlığı’nı, tam anlamıyla üzerine düşeni yapmaya ve sivil toplum örgütlerini de gerçekçi projeler üretmeye davet ediyordu.

Bursalı vekilden HDP’nin vekiline: “Çirkin şey!”


TBMM Genel Kurulu’ndaki ilginç bir diyalog da, AK Partili Hakan Çavuşoğlu ile HDP’li Meral Danış Beştaş arasında yaşandı.
Bursa’nın milletvekili Çavuşoğlu, gelişen bir tartışmayla muhalefetin bayan milletvekiline, “Gülmeme takmışsın, çirkin şey!” diyordu.
Araya giren bir başka HDP’li Ertuğrul Kürkçü’nün “Ne diyorsun be!” tepkisiyle karşılaşan Çavuşoğlu, “Dedim, diyeceğim.” diyordu.

‘Sanayi’ devlerine ziyaret


Türkiye Genç İş Adamları Derneği Bursa Şubesi, sanayide kendisini dünyaya da kanıtlamış ‘marka’ fabrikalara ziyaretlerini sürdürüyor.
Onur Özkul’un başkanlığındaki 40 kişilik heyetle Manisa’daki Vestel City ziyaret edildi. Bu ziyaretlerle deneyim ve işbirliği önemseniyor.

Bursa ve Merinos’a yakışan ‘uluslararası festival’ gecesi


Uluslararası Bursa Festivali, ilk kez bu yılla Atatürk Kongre Kültür Merkezi’nde Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası klasiğiyle başladı.
Ünlü Klazz Brothers Cuba Percussion grubuyla ‘Senfoniküba’ konseri, Büyükşehir Belediyesi ile Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı’nın özel ve titiz tercihini en başta ortaya koydu.

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.