Hava Durumu

Bursa, huzur bozan ve can alan teröre karşı kenetlendi!

Yazının Giriş Tarihi: 21.08.2015 07:37
Yazının Güncellenme Tarihi: 21.08.2015 07:37
Dün…Bursa, şehidini uğurladı. Siirt’teki terör eylemiyle şehit olanlar arasında bulunan Bursalı Jandarma Çavuş Bahadır Aydın, dün kentinde son yolculuğuna uğurlandı.
Kentliler…
İizdihamla son görevini yaptı.
Çarşı, Türk bayraklarıyla donatıldı.
Bursa, şehidine düzenlenen cenaze töreni ve ayrıca gün içerisindeki açıklamalarla bölücü teröre tepkisini ve duruşunu ortaya koydu.
Dünkü makalemizi kaleme alırken, “Terör alevlenirken ve şehitler verilirken,  Bursa’da tek ses, tek fotoğraf zamanı!” demiştik.
Şehide veda günüyle beraber…
Hem dün hem de bugün, başlıca çevreler tarafından teröre karşı açıklama ve kınamaların, bilgileri alınıyordu.
AS TV, şehide vedayı yayınladı.
Önemli bir gelişmeyle…
Büyükşehir Belediye Meclisi’nin MHP grubu adına yazılı açıklama yapan İhsan Bilgili, olağanüstü toplantı çağrısında bulundu.
Hem vatanı için müacadele eden güvenlik güçleri ve canlarını veren şehitler için hisler, hem de teröre karşı tepki, kent tarafından en üst düzeyde ortaya koymayı amaçlıyor.

Gazeteci örgütlerinden, teröre tepki

Gazetecilerin Bursa’daki farklı meslek örgütleri, Türkiye’deki terörle oluşan gerilimli ve üzüntü gündemi değerlendirdi.
Bursa Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nuri Kolaylı, yürütülen Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Başkanı olarak, terörü kınadıklarını açıkladı. 
Çağdaş Gazeteciler Derneği Bursa Şubesi adına yapılan açıklamada, “Alçakça planlanmış her türlü terör saldırısı, nereden gelirse gelsin ülkenin hızla içine çekildiği kaos ortamını kan ve şiddetle beslemekten başka bir işe yaramaz.” ifadesi kullanıldı.
Bursa Ekonomi Gazeteciler Derneği Başkanı Orhan Çelik, kenetlenme çağrısıyla milli mücadele ve ruhunu anımsatıldı. Sözlerinin devamıyla “Tek çakıl taşı bile gözden çıkarılamaz, bunun iyi bilinmesi lazım. Oynanan bu oyunlar bozulacaktır.” denildi.

Hemşeri dernekleri konuşuyor

Bursa İl Dernekleri Federasyonu, bugün  teröre tepkisini açıklayacak.

TÜMSİAD da kınadı

TÜMSİAD Bursa Başkanı Osman Arslan, dün “Terör ve şiddet ortamına dönmeye, saldırı haberlerine, şehit cenazelerine tahammül yok” dedi.

“Türk Bayrağı” çağrısı

Bursa Atatürkçü Düşünce Derneği, son günlerde artan terör olayları ve şehitler nedeniyle dün kent halkına seslendi.
Açıklamayla…
“Atatürkçüleri 30 Ağustos tarihine kadar, evlerini, balkonlarını, işyerlerini; bayraklar ve Atatürk posterleri ile donatmaya davet ediyoruz.”

Kent Konseyi, terörü lanetledi

Bursa Kent Konseyi Başkanı Semih Pala tarafından yapılan açıklamada, “Ülkemizin birliğine ve beraberliğine kasteden terör olaylarını lanetliyoruz.” denildi.
Kınama, kayıtlı bulunan cep telefon hatları üzerinden, mesajla da ulaştırıldı. Dün, Bursalı şehidin cenaze töreni duyuruldu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.