Hava Durumu

“Bursa, emin ellerde!”

Yazının Giriş Tarihi: 27.10.2013 08:58
Yazının Güncellenme Tarihi: 27.10.2013 08:58

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, yönetimsel istikrar ve hizmet deneyimi mesajlarıyla aday adaylığını resmen bildirdi.
Dosya, AK Parti’nin il merkezine teslim edildi. Binanın dış cephesindeki kendi icraatının tanıtımında da, “Bursa, emin ellerde…” diyor.
İl Başkanı Sedat Yalçın’ın adaylık düşüncesini dikkate alırsak, iktidar camiası ve siyaset gündemiyle merak edilen gün yaşandı.
İstanbul’daki canlı yayını gerekçesiyle Yalçın yoktu. Yönetim kurulunu, geniş katılımlı görmek mümkün olmadı. Yardımcılarından Cemalletin Torun, temsili yürüttü.
AK Parti’nin Bursa’da, il ve ilçe yönetim kademeleriyle yapılacak adaylık tercihi yoklamasından önce, aile fotoğrafına odaklandık.
Faruk Çelik’in tarafındakilerle beraber, aile içerisinde 3 taraflı görüntü yaşanıyor.
Yalçın’a karşıtlığıyla bilinen Çelik’in tarafından da, buluşmaya katılımı gördük. Bu isimlerin başında gelen il eski başkanlarından Cafer Yıldız da, Altepe’nin hizasında, Torun’un yanında oturdu.
Yerel yönetim kurumunun başkan danışmanlar ile meclis üyeliği de bulunan şirketlerin genel müdürleri, yakın çalışma arkadaşları ve muhtarların da katılımı gerçekleşti.
AK Parti’nin, siyasi irade olarak desteğini alan icraatına meydandan da tanıtım yapılırken, Altepe de, konuşmasıyla güven, deneyim ve istikrarı vurguladı.
Güvene dayalı bir sorumlulukla yönetimde, icraatta başarılı olduklarını, takdirle karşılandıklarını ifade ediyordu.
AK Parti’nin Genel Başkan ve Genel Merkez kararıyla adaylığının tercihi durumunda, seçilmesiyle kentsel yönetime istikrar ve başarılı hizmetlere devamlılık geleceğini söylüyordu.
Eski başkanlardan Erdem Saker ve Erdoğan Bilenser’in, 2. dönemler için deneyim ve verimlilik yorumunda bulunduklarına da işaret etti.
Önceki dönemlerin tümünden fazla ve başarılı hizmetler yapıldığından söz ederken, görevdeki kendi 5 yılını da, en iyi dönem ve altın dönem olarak tanımladı.
Bu arada…
Birkaç ay önce yazmıştık.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Sonbaharda tekrar gelebileceğini, yerli tramvaya törenin yanı sıra, “Recep Altepe” mesajının verilebileceğini de söylemiştik.
Yılbaşına kadar gelmeyeceği ortaya atılmıştı. Yeni bazı yorumların aksine, gündemdeki tekrar gelişini de, sürpriz olarak yorumlamıyoruz.
Ağustos’taki gelişinde, Erdoğan’ın sivil toplum örgütleriyle bir buluşması vardı.
Konuşurken…
Yerel icraatı ve başarısını ortaya koymayı amaçlayan fondaki “Bursa, emin ellerde…” vurgusu,  iç yarıştaki AK Parti’nin camiasına da mesaj anlamına geliyor.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.