Hava Durumu

Bursa’dan CHP PM’de 3 isim var!

Yazının Giriş Tarihi: 19.01.2016 07:34
Yazının Güncellenme Tarihi: 19.01.2016 07:34
Bursa gibi, büyük ve önemli kentin siyasetçi ve siyasetçilerine, siyasetin ‘ana yönetim’ kadrolarında yer verilmesi gerektiğini düşünüyoruz.
CHP Parti Meclisi (PM) için yapılan seçimlerin sonucuyla Bursa’nın milletvekilleri; Orhan Sarıbal ve Prof. Dr. Lale Karabıyık, üyeler arasına girdiler.
Sarıbal, PM’nin ana listesi üzerinden girdi. Karabıyık da, üyeleri PM’ye doğrudan alınan yine kurultayla oluşan Bilim, Yönetim ve Kültür Platformu’yla mümkün oldu.
Aslında…
CHP PM’de, Bursa’dan 3 isim olacak.
Bursa’dan Erkan Aydın gibi, TBMM Grup Yönetimi’ndeki milletvekilleri, ‘doğal üye’ statüsüyle PM’de yer alıyor, ancak oy hakları bulunmuyor.
Bursa’ya, PM’nin genel başkan inisiyatifindeki anahtar listesinde en az 1 isimle verebilmesi gerekiyordu, böyle olmadı.
Genellikle…
Bilim, Yönetim ve Kültür Platformu’ndan katılımla üyelik mümkün kılınırken, yeni kurultayın anahtar listesinde, Bursa’ya doğrudan yer verilmedi.
Sarıbal, PM’ye doğrudan seçilen 52 üyenin arasına, yüksek oyla 34. sıradan girme başarısını gösterirken, ’listeyi delenler’ arasında gündeme damga vurdu.
Karabıyık da, 8 üyeli Bilim, Yönetim ve Kültür Platformu’nda görülmek istenen milletvekili olurken, en çok oy toplayan 4. isim olarak kayıtla geçti.
PM’de üyeliği sona veren Sena Kaleli, genel başkan yardımcılığı yapmıştı. Yeni PM seçimleri, Bursa’ya ciddi teselli oldu.

Bursa’ya ‘sağlık’ müjdesi


İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan, Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin yanında entegre hizmet edecek ‘kalp ve damar hastalıkları’ merkezinin bu yıl tamamlanacağını söylüyor.
Tam adıyla ‘Yüksek İhtisas Kardiyovasküler Cerrahi Merkezi’ adına taşıyan proje, 32 poliklinik odası ve 6 ameliyat odasını kapsayarak, yıllardır beklenen bir ihtiyaca cevap verecek.

Çocuklar Vali’den ‘tatil’ istedi


Bursa’da öğrenciler, bu yıl da Twitter aracılığıyla Vali Münir Karaloğlu’ndan ‘kar tatili’ istediler.
Kar ve tatil beklentisindeki öğrenciler arasında, İstanbul Valisi Vasip Şahin’den yardım isteyenler oluyor ve “Bizimkiyle konuşsan, kıyak falan yapsa, olmuyor mu?” diye soruluyordu.

Bursa’nın yeni stadyumuna ‘Timsah Arena’ ismi tuttu


Büyükşehir Belediyesi’nin yaptırdığı Bursa Büyükşehir Stadyumu’nun ismi, ilk Trabzonspor maçıyla televizyonda ‘Timsah Arena’ olarak benimsendi.
Sunumlar, altyazı ve söylemlerde, Bursasporlu taraftarların gönlündeki gibi, ‘Timsah Arena’ denildiği görülüyordu.

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.