Hava Durumu

Bursa’dan Avrupa adaylığı!

Yazının Giriş Tarihi: 03.10.2013 08:19
Yazının Güncellenme Tarihi: 03.10.2013 08:19

Uludağ, Bursa’nın büyükşehir belediyesi statüsüne alınmasıyla beraber, kentin yönetimine verilseydi, belki bugün…
Hayallerdeki Uludağ olurdu!
Yıllarca…
Ankara’da, yetki paylaşımı veya devrine bile razı olunmazken, altyapı düzeninin oluşturulması ve ayrıca üst kullanım hakkı, teselli anlamına geliyordu.
Zaten…
Fiziki açıdan, bu da yetiyor.
Şimdi…
İş zamanı!
…Ve!
Hedefler konuluyor.
Son durumu, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’yle konuştuk.
Uludağ’ın konumunu ortaya koyacak, güçlendirecek ve yükseklere taşıyacak düşünce ve çalışmalar, proje ve uygulama programı olarak ele alınıyor.
Altepe, Uludağ’ı dünden bugüne ve bugünden yarınıyla kış turizm merkezi olarak kabul ettiklerini belirtirken, “Keşke, yıllar önce Büyükşehir Belediyesi’ne verilseydi…” diyor
Bir başka önemli adımı anlattı.
“Uludağ Milli Parkı II. Gelişim Bölgesi’nde kongre merkezi ve katlı otopark ile günübirlik tesis ve ibadet yeri yapılabilmesi için mimari, mühendislik ve peyzaj uygulama projelerinin elde edilmesi için ihale yaptık. Bu aşamadan sonra, yapım süreci gelişecek”
Uludağ için…
Mevut yapılaşma düzenini disipline etmek, konaklama tesislerinin modern koşulları ve çekiciliği,  tek çözüm ve adım olmuyor.
Ulaşım, pist ve çevresel düzenin ele alınmaları gerekiyor. Kış sporları açısından, pist ve mekanik te-sislerin gereği ve önemi bulunuyor.
Kış turizminde ve kış sporlarına fark edilebilmek ve özellikle markalaşmak için uluslararası organizasyonların programlanması, düzenlenmesi gerekiyor.
Yani…
Yolun başındayız!
Oluşan yolda ilerlemek, sonuca yaklaşmak ve elde etmek için Büyükşehir Belediyesi’nin önemli ve rolü büyük olacaktır.
Nitekim…
Süreç oluştu!
Hatta…
Avrupa Gençlik Olimpik Kış Festivali’nin 2019 yılında Bursa’da; Uludağ’da yapılabilmesi için bir resmi adaylık sürecine giriliyor.
Büyükşehir Belediyesi’nin gündeminde, 2017 yılı için düşünce ve         girişimler vardı, şimdi tarihte güncelleme yapılıyor.
Altepe’nin yürütülmesini istediği süreç, yerel yönetim nezdinde Büyükşehir Belediye Spor Başkan Yardımcısı İlhan Satık’la takip ediliyor.
Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nin öğretim görevlilerinden Türkiye Kayak Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Doktor Okan Gültekin, süreç yönetiminde önem teşkil ediyor.
Gültekin, Büyükşehir Belediyesi’nin süreç yönetimine, kendi düşünceleri ve deneyimleriyle katkıda bulunuyor. Yol haritası için önemli görüşlerini de, daha sonra kaleme alacağız.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.