Hava Durumu

Bursa’dan Ankara’ya, “10 Kasım” otobüsü!

Yazının Giriş Tarihi: 08.11.2012 10:37
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.11.2012 10:37

Valilik, Büyükşehir Belediyesi ve Garnizon’un dışındaki diğer kamu kurum ve kuruluşları ile siyasi partiler ve sivil toplum örgütlerine, çelenk yasağı vardı, ancak…
Ana muhalefet CHP,  kutlama yönetmeliği ve genelgesinin aksine, Atatürk Anıtı’nda buluşma gerçekleştirdi ve çelengi bıraktı.  
Atatürkçü Düşünce Derneği’nin öncülüğüyle gündüz saatlerinde Cumhuriyet Yürüyüşü yapıldı. Nilüfer Belediyesi’nin Cumhuriyet Yürüyüşü, muhteşem buluşmayla yankı buldu.
Vali Şahabettin Harput’un özellikle sivil toplum katmanlarıyla iletişimi ve ortak sağduyu, Bursa’yı örnek fotoğraflara taşıdı.
Şimdi…
10 Kasım’a odaklanıldı!
Bursa’da siyasi partiler, kamu kurumu niteliğindeki mesleki kuruluşları ile sivil toplum örgütleri, çelenklerini bırakabilecekler.
Valilik, aynı kutlama yönetmeliğine dayalı olarak, 48 saat öncesinden izin almak kaydıyla çelenk bırakılabileceğini duyurmuştu.
Atatürkçü Düşünce Derneği adına, çelenk götürülecek, ancak Ankara’ya sefer organizasyonu gerçekleştirilecek.
ADD Bursa Şubesi Başkanı Zeki Kahraman’ın da katılımıyla 8 otobüs ve bazı siyasi partiler, sendika ve derneklerden Vatan ve Cumhuriyet Platformu da, 60 otobüsle Ankara’ya gidecek. Bursa Barosu, 1 otobüsle gitmeyi planlıyor, sayı artabilecek.
Türkiye’nin dört yanından gelişlerle önce Sıhhiye’de bir araya gelinecek, devlet töreninin bitiminden sonra, Anıtkabir’e yürünecek. Henüz, herhangi bir yasak veya farklı engelleme durumunu yok.

 

Meclis üyesi şokta!

Osmangazi Belediyesi, kentsel dönüşüme yönelik master plan hazırlıklarının başlatıldığı ve uygulamanın da başlayacağına ilişkin bir açıklama yayınladı.
CHP Grup Sözcüsü Osman Ayradilli, yazılı açıklamadaki “Belediye meclis salonunda Başkan Mustafa Dündar, başkan yardımcıları ve ilgili komisyonlarda görevli meclis üyelerinin de katıldığı brifingde…” ifadesine tepki gösterdi.
İmar ve Planlama Komisyonu’nda görevini anımsatan Ayradilli, “Bu işin merkezinde, bizim komisyon var ve üyesiyim, ancak o brifingden haberim yok. Çağrılmadık da…” diyordu.
Ayrıca…
“2.5 aylık süre içerisinde ilçede 120 bin bağımsız birimde (Konut) durum tespiti yapılıp, öncelikle müdahale edilecek alanların belirlendiği, yapılan çalışmalarla Osmangazi’nin risk analiz raporlarının çıkarıldığı ifade edildi.” açıklamasına da, ateş püskürdü.
Hayret ederek, “Bu çalışmalar, ne zaman yapılmış, nasıl yapılmış. Hangi birim veya da hangi hizmet alımıyla yapılmış. Haberimiz yok.” şeklinde konuştu.
Planlama Müdürlüğü’nde 15 dolayındaki personel sayısının bir elin parmak sayısına kadar düşürüldüğüne de değinerek, “Artık pes doğrusu!” ifadesini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.