Hava Durumu

Bursa’dan Anadolu’ya bir ‘Çelebi’

Yazının Giriş Tarihi: 13.12.2015 07:59
Yazının Güncellenme Tarihi: 13.12.2015 07:59
İnsanlar, hayatlarını, ilişkilerini ve geleceklerini sorgularken, bu konudaki kitaplar ve söyleşilere ilgi fazla oluyor.
Bursa’da, edebi sohbet ve dizeleriyle bilinen ve yayınları bulunan Akif Oktay, farklı kentlerin üniversite gençliğiyle ‘Hayata Dair’ sohbetlerini gerçekleştiriyor.
AS TV’de program müdürü olarak görev yapan, edebi kişiliğini ekranlara da taşıyan Oktay, sosyal medya mecrasındaki ilgiyle beraber, üniversitelerden yönetimsel davetler alıyor.
Kendisine, tanım bulduk.
Edebi Akif Çelebi!
Anadolu Turu’ndan gözlemlerini ve düşüncelerini merak ettiğimizde, özellikle doğu üniversitelerinden bir tespiti öncelikle vurguluyor.
Söylediği…
“Batı’yı, oradaki günlük ve sosyal hayatı,  insani ilişkileri merak ediyorlar ve soruyorlar. Gelecek için de, umutlu olmak istiyorlar.”
Bir başka gerçekle…
“Doğu illerindeki üniversiteler, yerleriyle kent hayatının içerisinde tam olamıyor. Kampüslerde, sosyal hayat döngüsü yok.  Sadece kantinle olmuyor. Gençler, üniversite genci olabildiklerini hissedemiyorlar. Umut refleksi, olumsuz etkileniyor.”
Sohbeti, dizeleriyle…
Pozitif düşünce ve umut öğretisi veriyor.
Tüm gençliğe bakarken…
 “Üniversite gençliğindeki ortak düşünce; hayatlarındaki gönül kırgınlıkları ve toplumla beraber, insan ilişkilerindeki samimiyetsizlik. Bu nedenle bir sorun ve çözüm arayışı sarmalını da, bizimle paylaşıyorlar.”

Orhangazi’ye ‘Bursaspor’ parkı


Bursa’nın markalarından kabul edilen Bursaspor, farklı proje ve uygulamalarla tüm ilçe-
lerde gündem teşkil ediyor.
Orhangazi Belediye Başkanı Neşet Çağlayan’ın ilçeye kazandırdığı timsah figürlü Bursaspor Parkı, kentsel simgeler arasında da yer alacaktır.
Yarın, saat 14:00’te tören var.

Büyükşehir’den 4 bin‘ arı kovanı’


Büyükşehir Belediyesi’nin il sınırına dönümüşüyle beraber, tarım ve hayvancılığı teşvik edecek uygulamalar artıyor.
Koyun, yem, çilek fidesi ve salça makinesi gibi çeşitli dağıtımlardan sonra, yeni bir alım süreciyle yetiştiricilere 4 bin arı kovanı dağıtılacak.
İpekböcekçiliği de, sırada…

Acemler kaosuna, kim “Dur!” diyecek?


06:00-10:00 ve 16:00-20:00 saatleri arasında, ağır tonajlı taşıtların kentin merkezine girişleri yasak, ancak riayet ve yanı sıra denetim sorunu devam ediyor.
Acemler Kavşağı’nın cehennem azabına dönüşen İzmir Yolu’na dönüşünde, ağır tonajlı taşıt arızası, kaosu körükledi. 
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.