Hava Durumu

Bursa'daki dönüşüme, 23 Haziran buluşması!

Yazının Giriş Tarihi: 30.05.2012 04:14
Yazının Güncellenme Tarihi: 30.05.2012 04:14
 “Kentsel dönüşüm yasası, Bursa için önemlidir, ancak… Deneyimler ve tereddütler, bilgi karmaşası ve bilgi kirliliği ortamı, yerel gündemle ele alınabilmelidir.”
Dün, böyle demiştik.
Konunun, siyaset üstü mesele olduğuna da işaret ediyor ve “Tarafların bilgi ve görüşleri sayesinde, kentli aydınlatılmış olacak, faydasını Bursa görecektir.” diyorduk.
Bursa Mühendis ve Mimar İşadamları Derneği (BUMİAD) Başkanı İlker Özaslan'dan dün aldığımız habere göre, Bursa için 23 Haziran'da kentsel dönüşüm buluşması düzenleyecekler.
Kent ölçeğindeki afet riski taşıyan bölgeler ve kentsel dönüşümü, panelle ele alınacak. Mevzuata dayalı bilgilendirmenin de ötesinde, uygulama ve süreç yönetimi için kente mercek tutulacak.
Uludağ Üniversitesi'nin bir akademisyen yönetiminde, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın bürokratı, Büyükşehir Belediyesi'nin başkan veya bürokratı ile İnşaat Mühendisleri Odası, Şehir Plancıları Odası ve Mimarlar Odası'nın şube başkanları, bir araya getirilecek.
Özaslan, “Bursa, deprem kuşağında, ancak… Afet riskinde öncelikli bölgeler nereleridir? Kentsel dönüşüm için ilk adımlar, hangi bölgelerde atılmalıdır? Bu soruların yanıt bulabilmesi ve ortaya konulabilmesi de, hem yer ve zaman hem de hedefe varılabilmesi için önem taşıyor.” diyor.
Deprem riskinde, zemin sıvılaşması açısından Yıldırım ile Nilüfer arasında fark olmadığını söylüyor.
Nilüfer'deki planlı gelişim görüntüsüne rağmen, Marmara Depremi'nden önceye ait yüksek katlı binaların durumunu önemsiyor ve “23 Haziran'da, kente yönelik durum ve yol haritası gündeme gelecektir.” şeklinde konuşuyor.
Kentsel dönüşümün hukuki boyutuna önemi vurguladık, “Başka tarihteki 2. panelde, hukuksal ve sosyolojik boyutları ele alınacak.” yanıtını aldık.
Tartışılan Toplu Konut İdaresi hakkında da, “Devletin toplu konut kurumu, altyapı ve çevre düzeni için rol üstlenebilir ve süreci hızlandırır. Tereddütleri de ortadan kaldıran bir yasa işleyiş de, özel sektörü cesaretlendirir ve teşvik eder” yorumunu yapıyor.

CHP'de meğer…
Siyasi partiler, seçim dönemlerinin dışında da, halkla iletişim kurabilmelidir. İlçe başkanlıkları var, ancak kongre, kriz ve kulislerle gündeme geliyorlar.
Sıcak gündemi takip boşluğu var!
Dün…
CHP Nilüfer İlçe Başkanlığı'ndan, elektronik postayla basın açıklaması alınca, da meraklandık. AK Parti'yle ezeli rekabetin oluştuğu ilçede, yerel iktidarın mesajı mı vardı?
Meğer…
Bir mahallede, temsilci ve yardımcıları seçilmiş. İlçe başkanı ve yardımcısının imzasıyla da böylesi bir gelişme paylaşılıyordu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.