Hava Durumu

Bursa’da ulvi yeni bir toplumsal proje hareketi

Yazının Giriş Tarihi: 25.12.2016 07:15
Yazının Güncellenme Tarihi: 25.12.2016 07:15
Yardımlaşma ve dayanışma, Bursa’da güçlü işliyor.
Geçmiş dönem parlamenterlerinden Faruk Anbarcıoğlu’nun öncüleri arasında yer aldığı yeni bir hareketle ‘İçimizdeki Çocuk Derneği’ kuruldu.
Ailelerinde otizm’li bulunmayan 35 öğretmen ve akademisyen tarafından kurulan dernek, otizm tanılı çocukların eğitim alabilecekleri kompleksi kazandırabilmeyi amaçlıyor.
‘Otizm köyü’ kurulmak isteniyor.
Anaokulu, ilkokul, ortaokul, lise ve mesleki eğitim atölyeleri ile bireysel gelişime olumlu katkısı için spor, sosyal yaşam ve tarım alanı ile hayvanların yer alması öngörülüyor.
Otizm için bilimsel çalışmalara imkan verebilmesi için ‘araştırma ve bilim merkezi’ özelliğini taşıyabilmesi de hedefleniyor.
Otizm Köyü’nün, yapımının tamamlanmasıyla da beraber, devlete teslim edilmesi, ulvi hareketin finali olacak.
Anbarcıoğlu’dan bilgileri not edinirken, “Projenin en anlamlı, en güzel yanı ise günlük hayatta birçok güçlükle karşılaşan bu otistik çocuklar buradan ücretsiz yararlanabileceklerdir” diyordu.
Vali İzzettin Küçük ve Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, destek açıklamalarıyla güç verirken, Ankara’yla da köprü kuruldu.
AK Parti Engelliler Koordinasyon Merkezi’ne başkanlığı yürüten Konya Milletvekili Prof.Dr. Hacı Ahmet Özdemir, takdir edilen amaç ve dayanışma için bilgi alışverişi ve görüşme içerisinde olacaklarını vurguluyordu.

Sokak hayvanlarına Osmangazi şefkati


Osmangazi Belediyesi, sokakta hayatını sürdüren hayvanları da düşünüyor, Doğal Yaşam ve Tedavi Merkezi’yle örnek oluyor.
Sokak hayvanlarını sahiplenmek isteyenlerden,  ilgi ve bakım, ailede düşünce ve davranışlar gibi önemsenen hususlarla sorulara yanıtlar alınıyor ve değerlendirme yapılıyor.

Karacabey’den ‘hayati’ uyarı


Karacabey Belediyesi, kış dönemiyle taşıtların motoruna ısınmak için giren sokak hayvanlarının can güvenliği için yayınladığı uyarıyla ‘can, candır’ mesajı veriyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.