Hava Durumu

Bursa’da turizm, işte “böyle” olur!

Yazının Giriş Tarihi: 14.12.2014 08:26
Yazının Güncellenme Tarihi: 14.12.2014 08:26
Turizmle…Bir kentin yer elde etmesi, konumunu güçlendirmesi ve hedef büyütmesi, tanıtıma yönelik nelerin yapılıp yapılamadığına da bağlı bulunuyor.
Vaktiyle…
Basit olanı bile, Bursa yapamıyordu.
Yayıncılık!
Bu sütunlarda yıllardır söylediğimizi, Bursa Valiliği’nin birkaç yıl önce düzenlediği Turizm Çalıştayı’nda, sektörün duayeni tarafından vurgulandı.
Türkiye için…
Avrupalılar tarafından tercih edilen Öger Tur’u kuran ve yıllarca yürüten Vural Öger, “Bursa için basit bir broşürünüz bile yok.” diyordu.
Artık…
Bursa uyandı! 
Yapılan iş çok.
Dolayısıyla…
Anlatılacaklar çok.
Böyle olunca…
Kenti tanıtacak broşürlerin de ötesinde, ayrıca hem tanıtsal hem de belgesel niteliğe sahip kitaplar, ansiklopediler, yazıtlar, CD’ler, günümüz teknolojisiyle mobil uygulamalar önem taşıyor.
Birkaç yıldır…
Bu sütunlarda kaleme aldığımız bir husus, önemle çağrımıza kulak veren Büyükşehir Belediyesi tarafından uygulanmaya başlandı.
Kent kazandı.
Merkezi yönetim kurumunun taşra teşkilatını oluşturan Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü’nün, kentin hem de en merkezinde beceremediği Turizm Enformasyon Ofisi, yerini terk etti.
Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Bursa Kültür A.Ş. aracılığıyla Orhangazi Altgeçidi’nin altında “Bursa Kitapçısı” adıyla yeni faaliyet merkezi hizmete girdi.
Bursa’nın tarihi ve kültürel değerleri ve genel tanıtımı açısından çok başarılı ve zengin yayınlara sahip olan Bursa Kültür A.Ş., Bursa Kitapçısı’nda olması gerekeni yapıyor.
Merkezi yönetimin kent için beceremediği     Turizm Enformasyon Ofisi, tarihi Ulucamii’nin gölgesinde kondurulan ucube bir kütleyle devam ettirilirken, yerel yönetim de, farkını yine gösterdi.
Bursa için…
Dününden bugüne, tüm unsurları, özellikleri, nitellikleri, farklı alanları ve hayatlarıyla hem belgesel hem de tanıtsal bir yayıncılık içeriği, farklı dil seçenekleriyle beraber sunuluyor.
Yanı sıra…
Her yerli ve yabancı turistin, mutlaka yanında götürmek istediği buzdolabı süsü ve kitap ayraçları da, Bursa’da kentin motifleriyle paylaşıyor.
Akıllı cep telefonları ve tablet bilgisayarlar için geliştirilen tanıtım uygulamaları da, elde bulundurulması gereken rehber uygulamaları olarak ilgi görüyor.
Doğrusu buydu!
Oldu.
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve Bursa Kültür A.Ş.Genel Müdürü Rıfat Bakan’ı, önerilerimize ilgi ve önemleri nedeniyle kutluyoruz.

600 YILLIK DOSTLUK, BURSA'DA TAÇLANDI!

Türkiye ile Polonya’nın arasındaki ilişkiler, 600 yıllık geçmişe dayanıyor. İki ülke arasında tanımlanan dostluk bağları da, Bursa’da taçlandı.
BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, karşılıklı ticaretin 10 yıl önce 900 milyon ABD Doları olduğunu, bugün ise 5.3 milyon ABD Doları’na yükseldiğini söylüyor.
Davetli olarak Hilton Bursa’da, kentin yerel sermayelerinden Durmazlar Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Fatma Durmaz Yılbirlik’e, Polonya Fahri Konsolosluğu beratının törenindeydik.
Burkay, Bursa’nın 2023 yılında 75 milyon ABD Dolar’ı ihracat hedeflediğini belirtirken, böyle bir süreçte Durmaz Yılbirlik’in üslendiği diplomatik görev ve konum, kente, kentliye de kazanım olacaktır.
Polonya’dan gelen ve aralarında PESA firması gibi Avrupa’nın en önemli tramvay üreticilerinin bulunduğu Polonyalı raylı sistem sektörünün temsilcileri, BTSO Raylı Sistemler Kümelenmesi temsilcilerinin de bulunduğu BTSO üyesi firmalarla bir araya geldi.
Durmazlar firmasının, İpekböceği adlı yerli tramvay üretimi, üretmeye başladığı hafif raylı sistem aracı ve hazırlığını yaptığı hızlı tren vagonu süreci, döviz girdisi ve ihracata katkısı açısından da, stratejik konum oluşturuyor.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.