Hava Durumu

Bursa’da ‘turistik’ çelişki!

Yazının Giriş Tarihi: 22.03.2016 06:59
Yazının Güncellenme Tarihi: 22.03.2016 06:59
Bursa, bir kültür ve turizm kenti, ancak Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın neleri yaptığından çok, neleri yapamadığı konuşuluyor.
Bursa’nın tanıtımı, yönetimindeki müzeler ve diğer turistik, gezinti yerleri ile konularına göre, bürokratik olarak, yıllardır süregelen sorun ve beklentiler bulunuyor.
Kurum, bir ilan yayınladı.
Mustafakemalpaşa’daki sıcaksu bölgesi Tümbüldek’te, her biri en az 400 yataklı olmak üzere, çok yıldızlı otel işletmeciliği için yer tahsisi yapılmak isteniyor.
O tahsisler, yıllardır yapılamıyor.
Israr, devam ediyor. 
Vazgeçilen Dağyenice uygulaması da, farklı ilçe ve bölgeleri için yeni termal yatırımlarının düşüncelerini sendeletmişti. 
Son 5 yıl öncesiyle…
Turizmde istenilenlerin yapılamadığı ve gelişme kaydedilemediği gerekçesiyle süregelen umut ve hayal kırıklığı yaşanıyordu.
Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere, belediyelerin politika ve icraatı, turizmde ilgili tüm sektörleri tetikleyerek, uyanış ve canlılık gerçekleşmişti.
Tümbüldek’le turizmi teşvik gayesinin yanı sıra, gelir elde etmek isteyen Bakanlık, kendisinin ne yaptığı tartışılır Bursa’yı övüyor ve yatırımcıyı çağırıyor.
Yükselen 5 yıldızlı konaklama sektörüyle aile olamayan anlayış, turizmde belediyelerin, özel sektörün ve kent dinamiklerinin bile, ardında bulunuyor.

Toplumda ‘canlı bomba’ hassasiyeti


Canlı bomba eylemleri…
Halk, yaşadığı ve bulunduğu çevrelerde, arananlar ve şüpheli durumlara karşı, dikkatli ve gözlemci  davranıyor.
Bursalı gazeteci Fikret Kocaman da, dün sabah İstanbul’a giderken, gelişen bir tedirgin durumu sosyal medyada paylaştı.
 “Arabalı vapurda az önce canlı bomba şüphesiyle bir kadını aldılar, yüzlerce kişi belki de ölümden döndük. Allah korudu.”

Türkiye’ye ardı ardına ‘iptal’ şoku


Türkiye’de, kongre, toplantı ve etkinlik organizasyonları sektörünün ‘en büyük’ buluşması ACE of M.I.C.E Exibition 2016’da, 2015’in hayal kırıklığı vurgulandı.
Yapılan açıklamada, 2015 yılı için “Terör olayları ve siyasi belirsizlik nedeniyle 69 kongre, bin 220 toplantı, bin 340 etkinlik iptal edildi.” deniliyordu.

Nilüfer Belediyesi’nden çok özel ‘tiyatro’ günleri


Nilüfer Belediyesi’nin, Türkiye’de kendisine özel yer edinen geleneksel ‘tiyatro’ festivali, 27 Mart-28 Nisan tarihleri arasında yapılacak. 
“Seyirci Kalma” sloganlı ve 32 gün süreli buluşmada, 100 gösterim olacak.
Program ve diğer tüm bilgiler, ‘www.nilufertiyatrofestivali.com’ adresiyle sunuluyor.
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.