Hava Durumu

Bursa’da ‘teşvikli’ ilk dönüşüme, ‘ruhsat’ çıktı!

Yazının Giriş Tarihi: 17.03.2016 07:42
Yazının Güncellenme Tarihi: 17.03.2016 07:42
Kentsel dönüşümü teşvik için…
Mevcut inşaat alanı haklarına artış uygulaması getiren Büyükşehir Belediyesi, yatırımcıları çekebilmeyi ve özel mülkiyet sahiplerine bedelsiz veya minimum dönüşümü öne sürüyordu.
Şehir Plancıları Odası ise, yüksek katlı yapılaşmaya ve dolayısıyla nüfus yoğunluğuna neden olacağı gerekçesiyle dava edilmişti.
Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey de aynı düşünceyi taşıyor, kısıtlı yeşil alan, yol, otopark ve okul ihtiyaçları olacağı gerekçesiyle karşı çıkıyordu.
Şehir Plancıları Odası’nın davasıyla teşvike iptal kararı çıkmıştı, ancak  Nilüfer’de yıkılan ve yeniden inşaatı için müteahhitle sözleşme yapan Nilüfer Sitesi’nin izni de davalıktı. 
Yerel idare mahkemesi, Şehir Plancıları Odası’nın yürütmeyi durdurma isteğini kabul etmedi, ancak esastan karar çıkma sürecindeyken, dün önemli bir gelişmeyi öğrendik.
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’yle dünkü görüşmemizde, “Nilüfer Sitesi, ruhsatı aldı” diyordu.
İlçe belediyesi,  0.50 emsal artışı olarak tanımlanan teşvike karşı çıksa da, hukuki zorunlulukla ruhsatı vermek zorunda kaldı.
Nilüfer Sitesi’ne iznin yürütmesinin ara kararla durdurulmaması ve ‘iptal’ olasılığına rağmen de esastan kararın beklendiği süreçte, ruhsata engel yoktu.
Mahkemeden Nilüfer Sitesi’ne izne iptal çıkarsa, Şehir Plancıları Odası’nca bu kez ruhsata  iptal davası açılması gerekecek.
Şu an için…
Dönüşüme teşvikte, ilk ruhsat çıktı.

Büyükşehir’le ‘geçmişten geleceğe...”

Bursa’nın anlam, önem ve değerinin bilinmesi, turizmde hedeflenen konuma varılabilmesi için yazılı ve görsel yayınlar mutlak ihtiyaç oluşturuyor.
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin dün düzenlediği basın toplantısıyla 4 yeni yayının daha tanıtımı yapıldı.
Yerel yönetim kurumuna bağlı Bursa Kültür A.Ş. çalışmasıyla geçmişten geleceğe, bugün ve gelecek kuşaklar için…

‘Yeni’ tramvay istasyonlarına ‘ücretli’ isim

Büyükşehir Belediyesi, İstanbul Caddesi’nde yapılacak Kent Meydanı-Terminal arası tramvay hattına ait istasyonlara, ücretli isimlendirme alabilecek.
AVM işletmecisi Korupark’ın, yer aldığı kavşağa ait yeni projenin yarısı olan 4 milyon TL hibe karşılığında, yanındaki BursRay’ın istasyonuna ismi verilmişti.

Mudanya’da CHP’li Başkan’dan, Büyükşehir’e sitem dolu sözler

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, Büyükşehir Belediyesi’nin sahilde başlattığı projeyi yürütemediği ve durduğu gerekçesiyle tepkisini sürdürüyor.
Bursa Hakimiyet’i ziyaretinde konuşarak, “Önce, şu sahildeki projeyi bitirsinler ve otoparklar yapsınlar, sonra ‘Hizmet geldi’ diyelim” yorumunda bulundu.

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.