Hava Durumu

Bursa’da, sahneyi “dar” ettiler!

Yazının Giriş Tarihi: 06.07.2014 08:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 06.07.2014 08:30

Uluslararası Bursa Festivali’nin bir özelliği, organizasyonun saygınlığını ve kent halkının şanslı olduğunu gösteriyor.
Böyle söylerken…
Bursa’da faaliyet gösterip, Türkiye’nin en büyük 500’ü arasına bile giren ünlü firmalar yerine, Büyükşehir Belediyesi, Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı ile bazı sanayici ve işadamlarının çabaları ve desteği, güç veriyor.
Uluslararası Bursa Festivali’nin bu yılki organizasyonunda, popüler ve klas isimler ile toplulukları, kentle buluştu.
İspanya’nın Endülüs bölgesinden Malagalı 7 erkek kardeşin kurduğu ve oluşturduğu ünlü Los Vivancos topluluğunu, önceki gün izledik.
Ritmik, tempolu gösteri dansının deha topluluğu, üstün yeteneklerini; muhteşem gösteri ve muazzam  performansla sundu.
Avrupa’nın pek çok ülkesinde sahne aldılar.
Flamenko müziği ve dansını modernize eden özgün koreografiyle aralıksız bir gösteri sunan Los Vivancos, sahneyi dar etti.
Sözlerimizin başında, Uluslararası Bursa Festivali’nin bir özelliğinin, organizasyonun saygınlığını ve kent halkının şanslı olduğunu gösterdiğini söylemiştik.
Konuk edilen yabancı ses sanatçıları ve topluluklar, diğer özel organizasyonlara kıyasla Bursa’nın simgesel kültür ve sanat organizasyonunda, çok uygun ücretlerle izlenebiliyor.
Hatta…
Etinlik günlerinde Bursa’da bulunan yabancı turistler ile İstanbul’dan izlemek isteyen yerli halk ve yabancı turistlerin bilet istekleri ve seyirci sıralarına tanıklık ediliyor.
Yine, böyle oldu.
Los Vivancos, bu yıl Türkiye’ye Bursa için gelirken, önümüzdeki haftalarda düzenleyecekleri Almanya’daki turnenin üçte biri ücrete, Bursa’da izlenildi.
Bursa’da 27 TL ve 38 TL ücretlerle izlenebilen ünlü topluluk, Almanya’nın çeşitli kentlerini kapsayan turnede ise, 47.90 Euro (yaklaşık 140 TL ve 63.30 Euro (yaklaşık 185 TL) sahne alacak.
Herkes için…
Dünya yıldızları, Bursa!

 

BİR BAŞKADIR ESNAFLA RAMAZAN SOFRASI...

 

Kent için…
Önemli bir kamusal hizmeti, yoğunlaşan trafik koşulları içerisinde, alın teri ve emekle yapmaya çalışırken, kendi geçim dertlerinde de bulunuyorlar.
Bursa Minibüsçüler Odası’nın geleneksel iftar daveti, esnaf camiasını ve ailelerini buluşturdu.
Yanı sıra…
Ulaşım, zabıta ve trafikle ilgili resmi kurumlarının yöneticileri de katıldı. Esnaf iftarıyla bir Ramazan sofrası geçirildi.
Bursa Minibüsçüler Odası Başkanı Rafet Burgaz’la sohbetimiz oldu.
Bursa halkına mesajı vardı:
 “Görev ve sorumluluğumuzun bilinciyle Bursa halkına saygı ve sevgiyle hizmet edebilmek için daima hassasiyet içerisinde çalışıyoruz.
Kentin düzeni ve hizmet kalitesi açısından, başta eğitim ve denetim olmak üzere, gereğini yapabilmenin yürütme faaliyetindeyiz.”

 

A TAKIMI'NA ATAMA!

 

Büyükşehir Belediyesi’nde ardı ardına uygulamaya giren bürokrat atamalarını, daha önce bu sütunlardan duyurmuştuk.
Yerel yönetimin “A Takımı” olan genel sekreter ve yardımcılıkları arasında, tek isimli operasyon olacağını söylemiştik.
Genel Sekreter Yardımcısı Necmettin Şenocak’un uzun süreli izne ayrılması ve emekliliğinin de gündemde olması, yerine atamanın adımı ve işareti olarak yorumlanmıştı.
Geçen ay emekliye ayrılan Şenocak’ın yerine, Yazi İşleri ve Kararlar Dairesi Başkanı Neşet Çakmaklı atandı.
Beklenen oldu.
Yeni 5 yıllık dönemin, yeni Genel Sekreter Yardımcısı olarak görevine başlayan Çakmaklı, önceki görev yeri olan daire başkanlığını bir süre daha yürütecek.
Çakmaklı, Genel Sekreter Seyfettin Avşar ve Genel Sekreter Yardımcısı Bayram Vardar gibi, Baştan Altepe’nin Osmangazi’den tranfser ettiği yakın çalışma arkadaşları arasında yer alıyor.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.