Hava Durumu

Bursa’da, sağlıkçılara ‘toplu’ karar!

Yazının Giriş Tarihi: 29.07.2016 04:38
Yazının Güncellenme Tarihi: 29.07.2016 04:38
Devlet personeli için…
Eşzamanlı genel süreçle toplu yeniden yapılanma kararlarına devam edilirken, Bursa’nın gündeminde dün hareketlilik vardı.
Eski valilerden Şahabettin Harput ve eski il müdürlerinden Ali Osman Kahya’nın gözaltına alınmaları, günün flaş gelişmesiydi.
Gün yarılanmadan…
Sağlık kurumlarındaki personeli kapsayan haberleri almaya başladık ve bu hizmet alanındaki beklenen gelişme de, yine dün yaşanmış oluyordu.
Bursa Kamu Hastaneleri Birliği’ne bağlı hastanelerin geneli itibariyle, toplam 73 kamu görevlisine yer veren toplu kararın bulunduğunu öğrendik.
İsimler, kurumlarına bildirildi.
Bursa geneliyle…
İl Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı 26 ve İl Halk Sağlığı Merkezi’ne bağlı 63 kamu görevlisini kapsayan toplu karar, konuşulanlar arasındaydı.
Edinilen bilgiye göre...
Bursa’nın tüm ilçelerini kapsamak üzere, devletin sağlık hizmetleri kurumlarında toplam 15 bine yakın çalışan görev yapıyor.
Gereği için…
Bursa’ya da ulaştırılan ve işleme konulan isimlere ait toplam sayının, toplam personel sayısı da dikkate alındığında, böyle değerlendirilmesi gerektiğinden söz ediliyor.
Bu arada…
Belediyeler arasında, en büyük yerel yönetim kurumları olarak, Büyükşehir Belediyesi’nde 14 ve bağlı Bursa Su ve Kanalizasyon İdaresi’nde 10 kamu görevlisi hakkında karar bildirilmişti. 

Yıldırım’da personele değerlendirme

Devlet personelini kapsayan yeniden yapılanma kararları ve uygulamaya geçirilmeleri kapsamında, Ankara’dan listeler kentlere, kurumlara geliyor.
Belediyeler, merak ediliyor.
Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali tarafından personel için kendisi tarafından da özel bir değerlendirme başlatıldığını öğrendik.
Önümüzdeki hafta tamamlanacağından söz ediliyor.

UÜ’de FETÖ/PDY’ye ‘lanetleme’

Uludağ Üniversitesi’nde, FETÖ/PDY darbe girişimini lanetleyen yürüyüş yapıldı.
Rektör Prof. Dr. Yusuf Ulcay, insan duygusunu ve dini kullanan örgüt için “İyi niyetli insanların “himmet” adıyla kanını emen, onların dini duygularını istismar eden… “ ifadelerine de yer verdi.

CHP’li Sarıbal, 15 Temmuz için 12 Eylül gibi hesaplaşma istedi

CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, askeri cunta girişimi için “Bu kanlı darbeyi organize edenlerin, katılanların yargılanması ve cezalandırılması, 12 Eylül darbesinde olduğu gibi cezasız kalmaması büyük önem taşımaktadır.” diyor.
Güçlü hukuk devleti önemseniyor.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.