Hava Durumu

Bursa’da sağlık turizmi, özel sektörsüz olmaz!

Yazının Giriş Tarihi: 28.08.2015 08:47
Yazının Güncellenme Tarihi: 28.08.2015 08:47
Basın bülteniyle…
Bursa’da, Sağlık Bakanlığı’na bağlı hastanelerin katılımıyla “Bursa’da sağlık turizmi değerlendirme toplantısı yapıldı” deniliyor.
Bursa Kamu Hastaneleri Birliği’nin gündemine aldığı konuda, mevzuattaki durum ve uygulamaların ele alındığı belirtiliyor.
Sağlık turizmi denilince…
Bursa, çoktan yola çıktı.
Hem tıbbi uygulama ve teknolojik koşullar hem termal su, hem de bütünsellikteki diğer tıbbi ve konaklama unsurları, eşzamanlı önemseyiş oluşturdu.
Dr. Mustafa Esgin’in başkanlık dönemiyle ufuk açan ve hedef gösteren Bursa Sağlık Turizmi Derneği (BUSAT), yerelde dinamiklik sağladı.
En önemlisi…
Önce kentsel politikaya, sonra devlet politikasına dönüşümün mimarı durumuna gelen BUSAT, asıl ve ortak doğrulara önem veriyordu.
Özel sektör olmayınca…
Türkiye’de, farklı alanlarla hedeflere varabilmek yavaşlıyor, uzaklaşıyor ve hatta imkansız duruma gelebiliyor.
Bursa Kamu Hastaneleri Birliği’nin basın bülteniyle gündeme taşınan hastanelerle ‘Sağlık Turizmi’ buluşmasında, özel sektörü açıklamada görmedik.
Devletin, sosyal güvenlik kurumu aracılığıyla özel sağlık kuruluşlarından hizmet aldığını, yani destek gördüğünü dikkate alırsak, devlet-özel sektör işbirliği ve ortak çalışmasını, daima gündemde tutmak gerekiyor.
Basın açıklamasına göre…
Bir yetkili, konaklamada hizmet kalitesi ve yabahcı dilin önemini anlattı.
Başka bir yetkili de Bursa’da, sağlık turizmine katkı sağlamak amacıyla çalışmalar yaptıklarını söylüyordu.
Özel sektörden katılım ve açıklama göremedik, anladığımız kadarıyla ‘tren sürülmek isteniyor, ancak lotomotifi unutulmuşa benziyor’…

Nilüfer’de, Misi’ye hedef güzel, ancak…

Bursa’da bir Cumalıkızık var, ancak…
Tarih ve doğa denilince, Nilüfer’de Misi ve Gölyazı ile Mudanya’da Trilye’de, kendi durumlarıyla özel yere sahip bulunuyorlar..
Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Vali Münir Karaloğlu ve Nilüfer Kaymakamı Mustafa Kılıç’ın eski statüsüyle köy olan Misi’ye gittiğini öğrendik.
Bozbey’in “Projeyle Misi daha nitelikli bir görünüme kavuşacak” demiş olması, Bursa için anlam taşıyor.
Yapılırken, söylenirken…
Halkı, esnafı sahip çıkmalı!
Çünkü…
Misi, açıkhava ticarethanesi değildir. Kimsenin önü, malı değildir. Tarih ve doğa, park edilen ve ettirilen taşıtlarla örtülmemelidir.
Bursa’nın turistlik yerlerinde, genel düzene önem gerekiyor.

‘Eğitim’ imecesiyle eğitim ocağı yükseliyor

Eğitimde, ‘Anaokulundan Üniversiteye’ hedefini yürüten Çağdaş Eğitim Kooperatifi (ÇEK),  yeni bir eseri katabilmenin heyecanlı sürecini yaşıyor.
ÇEK Anadolu Fen Lisesi’nin yapımında, artık katların inşaatına da geçilmek üzere ve projenin 2 ayda bitirilmiş  olacağı tahmin  ediliyor.
Eğitim ve barınma projeleriyle…
Yeni okul ve yurtların kazanılmasını sağlayan ÇEK,  hizmette bir başka kent imecesini, kendisine güven ve destekle devam ettiriyor.
Kişi, kurum ve kuruluşlardan destek beklentisi devam ederken, yeni proje düşünceleri de, uygulamaya         geçirilmek isteniyor.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.