Hava Durumu

Bursa’da, “Paşa” zirvesi!

Yazının Giriş Tarihi: 16.09.2013 08:17
Yazının Güncellenme Tarihi: 16.09.2013 08:17

Vaktiyle…
Bursa, yeşildi!
Yıllar geçti…
Planlı sanayileşme, uygulanabildiği kadardı. Batı kentlerine kayma ve iş umutları, iç göçlere neden oldu.
Yapılaşma kaçınılmazdı.
Nitekim…
Öyle oldu.
Bursa, damsız çatılaştı!
Çeyrek yüzyıldır…
Plansız, çarpık, kaçak yapılaşma tartışmaları, eleştirileri ve tepkileri konuşuldu.
Açıkçası…
Ovadaki ve yamaçtaki kaçak konutlaşmalar, bilinen Bursa’nın merkezini ve yakın çevresini, bugünkü duruma getirmiş oluyordu.
Bursa, böyleyken…
Paşa Çiftliği’ni bugünlere kadar tutmaya çalışan paydaşlarına da, “Burası, Bursa’nın akciğeridir. Hiç yapılaşma olamaz” denilmiş olması, haksızlık olarak yorumla-nabilir.
Kamusal hizmet tesisleri ve projeleri için zamanla da dilimlenen bir başka Paşa Çiftliği gerçeği de vardı.
Yaklaşık 10 yıl önce…
Şimdi…
Yeniden gündemde!
Dün…
Paşa Çiftliği’nin paydaşlarından ağabey Ali Muhittin Dinçsoy, kamuoyunun yakından tanıdığı önde gelen isimlerle bir araya geldi.
Bir Paşa Çiftliği sohbeti!
Kahvaltı buluşmada, bir proje paylaşıldı.
…Ve!
Görüşler konuşuldu.
İnşaat Mühendisleri Bursa Şubesi Başkanı Necati Şahin, Şehir Plancıları Odası Bursa Şubesi Başkanı Füsun Uyanık, Mimarlar Odası Bursa Şubesi Başkanı Nizamettin Kaya ve Makine Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Başkanı İbrahim Mart ile TMMOB İKK Sekreteri Fikri Düşünceli, özellikle stratejik isimlerdi.
Ayrıca…
Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Büyükşehir Belediye Meclisi’nin CHP sözcüsü Osman Ayradilli, Bursa’nın eski milletvekillerinden Bursa Barosu’nun eski başkanlarından Yahya Şimşek ve Ertuğrul Yalçınbayır…
Yanı sıra…
Bursa’nın il eski dönem belediye başkanlarından Ekrem Barışık ile Osmangazi Belediyesi’nin eski dönem başkanlarından Basri Sönmez…
Dinçsoy’un, Paşa Çiftliği’yle ilgili düşünceleri ve kente kazandırabilmeyi hedefleyen projesi, ilk kez paylaşıldı.
Görüş alışverişi yapıldı.
İlerleyen yaşına rağmen…
Dinçsoy, Paşa Çiftliği’nde kendi paydaşlığındaki alanında, ticari, ancak sosyal fonksiyonlara yer veren bir uygulamayı gönlünden geçiriyor.
Doğal bir kent parkı kavramıyla belirli bir alanda lokanta ve kafeterya uygulaması, çocuklar için masal evi ve at gibi, hayvan sevgisinin aşılanabileceği uygulamalar…
Devletin bazı karar ve projelerine davalarıyla gündeme gelen, bazı özel yatırımlara karşı duran akademik meslek odalarının başkanları ile doğal, yaşanabilir çevre hassasiyetleriyle bilinen bazı isimler,  dün bir araya geti-rilmiş oluyor.
Zaten…
Dinçsoy, kentin hassasiyetleriyle çatışmayan, karşısında olmayan, doğal ve yaşanabilir kent kavramlarını önemseyen, dikkate alan bir ilk paylaşımını da vurguladı.
Artık…
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın rezerv yapılaşma alanı ilan ettiği Paşa Çiftliği’nin diğer paydaşının yeri yanında, dün oluşan süreç ve sonucu da, merak uyandıracaktır.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.