Hava Durumu

Bursa’da muhalefet var mı?

Yazının Giriş Tarihi: 13.05.2013 08:22
Yazının Güncellenme Tarihi: 13.05.2013 08:22

Genel ve yerel seçim süreçleri oluşunca, muhalif siyasi partilerin sokak arası ve kapıdan kapıya çalışmaları da gündeme geliyor.
Yine, öyle oluyor!
Özellikle…
Sahaya inilmesinden, çarşı ve semt pazarlarının dolaşıldığından, şikayet ve isteklerin dinleniyor olmasından söz edilmesini, tartışmamız gerekiyor.
Seçimden seçime arada geçen yıllarda, neler yapıldı? Kentin, ilçenin gündemine, sorunlarına ve beklentilerine paralel siyaset politikası yürütüldü mü?
Sorunun yanıtı, toplumsal faydanın ölçütünü ortaya koyacaktır.
İktidar tarafından önemsenen projelere, hizmetlere başlamış veya bitirmiş olmalarından sonraki muhalefetliğin kıymeti pek kalmıyor.
Muhalif bazı siyasi partiler, sahaya indiklerinden ve halkla beraber, halkın içerisinde olduklarını anlatma gerekçesiyle basın bültenlerine başladılar.
Günaydın!
MHP’nin Yıldırım ve Nilüfer ilçe teşkilatlarından yeni açıklamalar geliyor, ancak Osmangazi’nin teşkilatı gibi olabilselerdi.
Nilüfer’de, halkın arasına katılmaya Vatandaş Buluşması adıyla proje denilmesi ve Yıldırım’da dinlenme parkının durumunun eleştirilmesi, özgünlük oluşturmuyor.
Büyükşehir Belediyesi’ne başkan adaylığı için 100 bin dolayında oy alan ve Büyükşehir Belediye Meclisi’nde üyeliği bulunan MHP, zaten 4 yılda tarihi fırsatı da kullanamadı.
Bedava suyu Bursa’ya vaat eden MHP, yerel seçimle Bursa halkına sözünün takipçisi olamadı ve gündeme getiremedi. Söyleyen CHP oldu.
Ayrıca…
Muhalif siyasi partiler, kendilerine göre artık sahaya ininceye kadar, çarşı ve semt pazarlarını dolaşıncaya kadar, çok da geç kaldılar.
Bursa Hakimiyet’in ağabeyi Erdal Özdür’ün köşesi, yerel medya da, Facebook ve Twitter’lı sosyal medya da, zaten Bursa’yı konuşuyor.
MHP’nin Osmangazi teşkilatı, kurumsal siyasette yılın her günü, haftası, ayı ve yılı, muhalefetliğin, saha siyasetinin nasıl yapılabileceğini gösterdi.
Osmangazi Belediye Meclisi’nde MHP’nin sözcülüğünü yürüten Cemil Aydın, konuşmalarına ait bazı önemli kesitleri, videolarıyla bile paylaşıyor.
MHP’nin milletvekilleri, TBMM’de soru önergeleriyle gündeme gelseler bile, kentinde görülebilen ve konuşabilen olamadılar.
CHP’nin siyaseti de, grup sözcülüğünün Osman Ayradilli’yle yürütüldüğü Büyükşehir ve Osmangazi belediyelerinin meclis salonlarında sınırlı kalmıştır.
DSP PM Üyesi Murat Özbilge ve DSP İl Başkanı Necmettin Şengül, en çok oyu toplayan ve TBMM’de de temsil edilen siyasi partilere bile, yerel gündem örneği oluşturabilmektedir.
Sonuç itibariyle…
Siyaset, tüm Türkiye için önemli!
Bugün…
Bursa’da en iyi muhalefeti de, siyasetin kurumları değil, meslek odalarının kurumları yapıyor ve öne çıkmaları, siyasetteki açığı da fark ettiriyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.