Hava Durumu

Bursa’da “milli” trajedi!

Yazının Giriş Tarihi: 30.06.2014 08:32
Yazının Güncellenme Tarihi: 30.06.2014 08:32

Türkiye Cumhuriyeti’nin varlığı ve bölünmez bütünlüğü için yürütülen terörle mücadele, onlarca yıl süreyle devam etti.
Terör örgütü, 36 yıldır varlığını koruyor. Ve düzenlediği ilk eyleminin ardından da, aradan geçen 30 yıllık bir süreçle bugünlere varıldı.
Tarihimiz, mücadele!
Bugünleri borçlu olduğumuz dünümüz ve geleceğe taşımamız gereken bugünümüzle milli mücadelemizin yıllarından bugüne; şehitlerimize, gazilerimize şükran borçluyoruz.
Osmangazi Belediye Meclisi’nin CHP’li üyesi Cevat Asa’nın anlattıklarını dinleyince ve fotoğrafladıklarını da görünce, yüreğimiz burkuldu.
Yol çalışması için bir İstiklal Şavaşı şehidinin mezarının kaldırılması ve başka mezarlığa götürülmesi; yaşanan durum ve ortamıyla Asa’yı çok üzmüştü.
Olayı yaşadığı yerin adı; Hürriyet, söz konusu edilen vatanı ve milleti için hürriyet savaşını veren İstiklal Savaşı’ndaki şehidimizin ebedi istirahatgahındaki trajediydi.
Asa, “Şehit Mehmet’in mezarını, İstiklal şehitlerine ayrılan yerin bulunması nedeniyle Fethiye Mezarlığı’na taşımışlar. Şehitlikle ilgisi de olmayan bir ortamı da görünce, gözyaşlarımı tutamadım” diyordu.
Bursa’daki İstiklal şehitlerinin sayıları ve kabrine ilişkin tutarlı bir bilgi ve belge olmadığını dile getiren Asa, Askeri kurumu da dayanak gösteriyor.
Kendisini, daha da üzen…
Mezarın naklediği Fethiye Mezarlığı’nı dolaşan Asa, “Bir tarafta, sıradan mezarlık düzenlemesiyle şehidimiz Mehmet, diğer bir başka tarafta ise, İstiklal Savaşı’nın 4 şehidine ait ortak tabela… Şehit bir tarafta, tabelası başka bir tarafta…” şeklinde konuşuyor.
Asa, yerel yönetimden gereken ilgi ve adımı görmediğini belirtirken, böyle durumun Askeri kurum için de geçerli olduğunu belirtiyordu.
Sözlerinin devamında, “Askeri kurum, Bursa’daki İstiklal Savaşı’nın şehitleri ve yerleri hakkında kesin bir sayı ve belgeye sahip olmadığını söylüyor. Hayret ediyorum. Nasıl, böyle bir şey oluyor?” diye soruyor.
Şaşırdığı ve yadırgadığı durum…
Bursa’nın, “İstiklal Savaşı Şehitliği” gibi özel uygulamaya ihtiyacı olduğunu ifade ediyor.Büyükşehir Belediyesi, yeni uygulandığında Mihraplı Parkı’na “Askeri Şehitlik” yapmıştı. Askeri kurum ise, bu yerin kullanımıyla pek gündeme gelmemişti.
30 Ağustos’a sayılı günler kala…
Gereğini umuyoruz!


Mübarek ramazanda, “Vicdan” meselesi!

Ramazan ayındayız.
Özel pide, gelenek…
Ancak…
Fırınlarda, ekmeğin öğleden önce ve hatta sabah saatlerine kadar üretip satıldığını, sonrasında ise sadece pidenin üretildiğini görüyor ve duyuyoruz.
Öğle ve sonrası, 1 TL’ye ekmeği bulursanız alabiliyorsunuz. 1 TL’ye ekmek almak yerine, 2 TL’ye pide almak zorunda kalıyorsunuz.
2 TL’ye sade pide bulmak da zorlaşabiliyor, genellikle 2.5 TL’ye yumurtalı pide üretimi yapılıyor. Böylesi bir durumda, örneğin 2 TL’ye 2 ekmek yerine, 5 TL’ye pide almak gerekiyor.
Sabah ilk ve öğleye doğru ekmek üretimleri, gün içerisi için yeterli sayıda yapılmıyor ise, fazla paraya pide alma durumu oluşuyor. Alışveriş merkezlerinde, ekmek ve sade pide bulunabiliyor.
Dün…
Bursa Fırıncılar Odası Başkanı Talip Andiç’le konuştuk.
Pidenin, ekmeğe göre hamur farklılığı taşıdığını ve belirli bir saat itibariyle de erken üretilebilme durumunu vurguluyor. Öğle itibariyle olağan gösteriliyor.
Ancak…
Ekmek üretiminin, sabah bir kez veya birkaç kez tekrar ettirilip, çok önceden durdurulması ve az tutulmasını ise, “Fırıncıların vicdanıyla ilgili konu…” olarak yorumluyor.
Söyleyeceğimiz…
Parası olan var, olmayan var.
Ramazandayız.
Denetim şart! 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.