Hava Durumu

Bursa’da gözler, bugün yapılacak seçimlerde!

Yazının Giriş Tarihi: 26.02.2015 08:44
Yazının Güncellenme Tarihi: 26.02.2015 08:44
Uludağ Üniversitesi’nde bugün yapılacak rektör seçimleri, kentin kimliği, konumu, toplumu ve gençliği için önem taşıyor.
Sandıktan çıkacak sonuç, doğrudan seçilmeyi sağlamıyor, ancak Cumhurbaşkanı’nın vereceği karar açısından, her yönüyle etken olacaktır.
Rektör Prof. Dr. Kamil Dilek’in yeniden adaylık sürecinde, Prof. Dr. Yusuf Ulcay gibi, kentin toplum katmanlarını ve medyayı kapsayan iletişim trafiği göremiyoruz.
Ulcay, temel akademik ve topluma sağlık hizmetleriyle adeta çağ atlatmak isterken, “Bursa Bursa olalı; böyle rektör adayı görmedi!” dedirtiyor.
Rekabeti düşünürken…
Kuruma zarar vermemeyi, ilkesel bir seviyeyi gözetti. İdeolojik tartışma ve polemiklerden uzak tutmak isteyen önemseyiş sergiledi..
Sonuç ne olursa olsun…
Kurumsal amaç, nitelik ve hedefler için yönetimsel çıtayı yükseltmek istemesi, rekabette bile sağladığı katkıları bulunuyor.
Çarpıcı uygulamayla….
Oy kullanacak profesör, doçent ve yardımcı doçentler ile oy kullanamayacak  öğretim görevlisi, okutman, uzman ve araştırma görevlilerine mektup kaleme aldı.
Kendini anlatırken, geleceği taahhüt etti...
“Bilimin, özgür düşüncenin ve demokrasinin kalesi olması gereken üniversitemizin geleceğini inşa etmek üzere hepimize tarihi bir sorumluluk düşmektedir.”

“Sağlık” için parlamenterlik…

AK Parti’nin milletvekili aday adaylarından Mehmet Fidan, dünkü konuklarımız arasındaydı ve sürece ilişkin paylaşımlarda bulundu.
Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde uzun zamana dayalı halkla ilişkiler sorumluluğu yürüten ve Samsunlular camiasının yakından bilgi ve tanıdığı isim olan Fidan, parlamenterlik hedefi hakkında, sağlığı ön planda tutuyor.
Sağlık hizmetlerindeki kurumsal sorumluluğuna dayalı deneyimlerini, parlamenterliğe de taşıyabilme arzusunu anlatırken, “Yasama çalışmalarına katılımcılık ve Bursa’nın beklediği önemli projelere kavuşması için üzerime düşen katkıyı gerçekleştirmek istiyorum.” diyor.

Öztürk’te özgüven…

Maliye Bakanlığı’nın vergi denetimi müfettişlerinden olan ve AK Parti’den milletvekili aday adayları arasında yer alan Şener Öztürk, 3. kez sınav veriyor.
Öztürk, kamusal göreviyle yasama çalışmalarına olan katkısını, bu kez TBMM’de doğrudan sürdürmek istiyor.
Siyasetçilikten ve dolayısıyla siyaset teşkilatçılığından gelmeyen ender aday adaylarından… Ortaya koyduğu sunumda mesleki ve kurumsal deneyimini, katkılarını vurgulamaya devam ediyor.

Bursa’da, “sendikal” zirve buluşması!

Çalışma hayatına yönelik yeni yasama çalışmaları ve süreci, Bursa’da sendikal önemli buluşmayla ele alınacak.
HAK-iŞ Konfederasyonu Başkanı Mahmut Arslan’ın katılımıyla bugün Hizmet-İş Sendikası Bursa Şubesi’nde değerlendirme yapılacak.
Konfederasyonun il temsilciliğince düzenlenen ve saat 14:00’te başlayacak buluşma, bağlı sendikaların başkanlarını bir araya getirecek. 
Taşeron işçilerin sorunları ve hükümet gündemindeki yasama hazırlığı başta olmak üzere, çeşitli tespit ve öneriler ortaya konulacak.
Kamu kurumlarında kadro da bekleyen taşeron işçiler adına, Bursa’daki bu buluşmanın sonuçları önem taşıyor.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.