Hava Durumu

Bursa’da gaz maskeli meclis!

Yazının Giriş Tarihi: 06.06.2013 08:22
Yazının Güncellenme Tarihi: 06.06.2013 08:22

Taksim olayları ve yansımaları…
Yurt sathı, yine hareketli!
Dünya da, takip ediyor.
Yine…
Dün…
Bursa’da, yine eylemler vardı.
Gündüz ve gece!
Gündüz…
Sendikaların organizasyonuyla iş bırakma eylemi yapıldı ve meydanlara çıkıldı.
Ayrıca…
Yine…
Gündüz…
Ve…
Yine…
Bursa’da, yerel yönetiminin meclisinde de, konuşuldu.
Ana muhalefet CHP’nin eylemi, Osmangazi Belediye Meclisi’nin oturumuna damgasını vurdu.
Taksim Gezi Parkı’nı da içine alan proje süreci ve tepkilere de iktidarın sert müdahalesi, tepkiyle karşılandı ve kınamada bulunuldu.
Sözcü Osman Ayradilli, hem doğa ve kent tahribatı hem de demokrasiyle bağdaşmayan iktidar politikası gerekçeleriyle Türkiye gündemini, yerel yönetimin meclisine taşımış oldu.
İstanbul başta olmak üzere, pek çok kentteki eylemlerde, polis tarafından sivillere biber gazı sıkılması da, gaz maskeleri takılarak protesto edildi.
Bursa’dan İstanbul’a odaklanan Ayradilli, sözlerinin devamında ise, Taksim Gezi Parkı gibi, Bursa’da da önemsenmesi ve kitlesel tepkiyle karşılanması gereken durumlardan söz etti.
Paşa Çiftliği ve Samanlı’da özel mülkiyetlere ait birkaç yüz dönüm yerin, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca imara açılıyor olma süreçlerine işaret etti.
Bursa’dan örneklediği durumların da, Taksim Gezi Parkı’ndan da çok daha büyük ve kent için de çok önemli olduğunu ifade etti.

Tartışmalı oturum…

Osmangazi Belediye Meclisi’nin dünkü oturumda, CHP’nin gaz maskeli protestosunun yanı sıra, başka gerilimli anlar da yaşandı.
MHP’li Cemil Aydın’ın, Bursaspor’u önemseyen taleplerde bulunması ve yeni stadyuma odaklanması, AK Parti sıralarından tepki gördü. Gündem dışı ve belediyenin yetkisi dışındaki konuya epey süre ayırdığı gerekçesiyle CHP sıralarında da, MHP’ye yadırgama vardı.
Bursaspor’u, tüm kentin meselesi olarak gösteren Aydın, AK Parti’ye tepki gösterdi. CHP’ye de, “Taksim ve taktığınız gaz maskelerinin, Osmangazi Belediyesi’yle ne ilgisi var…” diye seslendi.
Başkan Mustafa Dnüdar, CHP’li üyelerin dışında, arka kesiminde gaz maskesi takan bir vatandaşı da, “Ya, gaz maskesini çıkarın, ya da salondan çıkın.” diye uyardı.
MHP’nin Bursa’daki muhalefetlik konumunda 4 yıldır devam eden çelişkisi, dün de devam etti.
Büyükşehir Belediye Meclisi’nde yeni stadyuma nadiren görüş belirtilirken, Osmangazi Belediye Meclisi’nde dün geniş zamanla değerlendirildi.  
Yeni dönemde, Büyükşehir Belediye Meclisi’nde yer alabilmesi gündeme gelen ve ana muhalefet CHP tarafından da, bu konuma namzet gösterilen Cemil Aydın, dün bir geleneği de bozmadı.
Doğanbey kentsel dönüşümü, kamusal yönetim politikası ve hak sahiplerinin sorunları nedeniyle dünkü oturumla yine gündeme getirildi.
CHP Sözcüsü Osman Ayradilli, Bursa’ya yaptıracakları panoramik müze uygulaması için örnek alınan Panorama İstanbul 1453’e düzenlenen gezi için de, “Bursa’daki projenin tanıtımı için düzenlenen toplantıya katılmayan gazetecilerin İstanbul’a davet edilmemesi, haksızlıktır.” diye konuştu.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.