Hava Durumu

Bursa’da bu durum, artık nereye kadar?

Yazının Giriş Tarihi: 02.09.2013 09:10
Yazının Güncellenme Tarihi: 02.09.2013 09:10

AK Parti, kendisine ülkeyi ve kentleri yönetmeyi sağlayan millet iradesini önemsiyor.
Demokrasi, seçilmişlikle vurgulanıyor.
Öne sürülen askeri vesayeti ortadan kaldırabilmek kadar, yine öne sürülen bürokratik oligarşiyi de sonlandırabilmekten söz ediliyor.
Milletvekilleri ve belediye başkanlarından, ulusal ve yerel yönetim meclisleri ve üyelerine, seçilmişlerle yönetilen ülke ve kent gerçeği savunuluyor.
İktidar, böyle diyorken…
Bursa’da Doğanbey kentsel dönüşümündeki hak sahipleri, kendi sorunlarına kulak verildiği ve davet edip görüşmelerde bulunduğu için eski valiye teşekkür ettiler.
Yani…
Atanmışa!
Ramazandaki bir makalemizde, “Balkanlar’da iftar sofrası, Doğanbey’de gönül yarası…” demiştik.
Yerel yönetimler ve AK Parti tarafından, kentin çeşitli mahallelerinde ve Balkanlar’daki kentlerde iftar organizasyonları yapılmasına rağmen, kentsel dönüşümün merkezinde, gönül yarası da açıldı.
Dün…
Sosyal medyada örgütlenen hak sahipleri, “Kamera ve fotoğraf makinelerimizle, tüm proje alanını gezip aksaklıkları belgeleyeceğiz.” çağrısıyla bir araya geldiler.
Oradaydık.
Siluet açısından…
Farklı açılardan gözlemler ve görüntülemelerde estetik, modern bir yerleşim uygulaması olarak dikkati çeken bölge, dolaşıldığında ise, bazı gerçeklerle yüzleştiriyor.
Birkaç yıldır…
Hak sahipleri, çeşitli suçlamalar, iddialar ve tepkilerle seslerini duyurmaya çalışıyorlar.
Böyle yapınca…
Bir avuç insan muamelesiyle ciddiye alınmıyor olabilirler.
Belki…
Suçlamalar haksız, iddialar da asılsız olarak yorumlanabilir.
Durum, ne olursa olsun…
Dün…
Resmi muhatap bulamadıklarını ve muhatap da alınmadıklarını söylüyorlar.
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ulusal 3. kentsel dönüşüm hareketi için birkaç hafta önce Bursa’ya geldi.
Gelişine yakın…
Kulak veren de olmadı. Eski vali de artık görevinde olmadığı için kendilerini yalnız kalmış olarak da değerlendiriyorlar ve başlarına gelenlere, hayret ediyorlar.
Kendileriyle şimdiye kadar seçilmişlerden de, atanmışlardan da resmi muhatap kalmadığını belirtiyorlar. Böyle olunca, yine siyasetten soyut mücadeleye devam ediyorlar.
Tek istekleri…
Kendilerine kulak verilmesi!
Bursa Belediyeler Birliği’ne başkanlığı yürüten Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, bu konumu itibariyle de, kentsel dönüşüm deneyimi için organizasyona imza atmıştı.
Arka fonda, Doğanbey kentsel dönüşümü yer alıyordu, ancak hak sahiplerini de etrafına topladı mı? Ya vardı, duymadık veya hiç böyle durum olmadı.
Yunanistan’a, sınırda alınmayan Dündar’a, kendi ilçesindeki Doğanbey kentsel dönüşümündeki sakinlerinin kapısı ise açık.
Bu arada…
Osmangazi Belediye Meclisi’nin MHP sözcüsü Cemil Aydın’ teşekkür ediyorlar.  Çeşitli zamanlarda daima gelip yerinde incelemeler yaptığı, dertleri paylaştığı ve gündeme taşıdığı için…
Siyaseten…
Tek teşekkür, Aydın’a!
Koza Han’a da gidip, halka beraber olan ve çay içen yeni Vali Münir Karaloğlu, Doğanbey kentsel dönüşümündeki hak sahiplerine de, çay, kahve içmeye gider mi veya kendisi davet eder mi?
Özellikle…
Devlet Baba olarak!

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.