Hava Durumu

Bursa’da, bu da yaşanıyor!..

Yazının Giriş Tarihi: 14.01.2015 07:54
Yazının Güncellenme Tarihi: 14.01.2015 07:54
“Bursa’nın gücü, kendisine yeter!” Böyle denilirken…
Bursa Valiliği’nce özel davetle gelen devletin haber ajansının mensubunun çektiği fotoğraflarla Ankara’da Bursa sergisi açıldı.
Fotoğraf sanatçıları ve derneklerinin bulunduğu, medyasının güçlü olduğu, dünyanın ilgi ve saygınlığını kazanan fotoğraf festivali yapabilen Bursa, insanı tarafından anlatılabilirdi.
Nitekim…
Büyükşehir Belediyesi, aylık dergisi Bursa’da Zaman’ın aracılığıyla kendi “Dört Mevsim Bursa” fotoğraf yarışmasını duyurdu. 
Malum olduğu üzere…
Laleli kentsel logo da, kentinde doğmadı.
Bursa’nın UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’ne alınmış olması da, tanıtım için önemsenen Ankara’daki buluşmayla vurgulandı.
Başkent’te bunlar yaşanırken…
Resmi Gazete’nin dünkü sayısında, kentin önemi ve turizmi açısından yeni ve önemli bir gelişmeyi bilgi edinmiş olduk ve gündeme taşımak istedik.
Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmalarını başlattığı süreçle UNESCO Dünya Kültür Mirası’na aday gösterilmek istenen İznik ilçesinde, yeni arkeolojik buluntular elde edilmişti.
Büyükşehir’in il sınırına dönüşümüyle…
Yürürlükteki statüsü artık köy yerine mahalle olan Çiçekli’de, “taban mozaiği ve temel kalıntıları” tespit edilince, belirli bir alanla “1. Derece Arkeolojik SİT” kapsamı getirilmişti.
Geçen yılın başlarında, kanalizasyon çalışmaları sırasında kendisini gösteren tarih, bu kez de geçen yılın son aylarındaki özel arkeolojik kazılarla ortaya çıkıyordu.
Kurumsal bilgi edinmeye çalıştık.
Bursa Valiliği’nin bürokratlara genelgeli uyarısı nedeniyle bilgi verilmek istenmiyor, verilmiyordu. Kamuoyuna da resmi bir açıklama yapıldığını hatırlamıyoruz.
İznik’in lalesi tamam da, kendisi?..
Yeni Kültür ve Turizm İl Müdürü’nün 6 aydır atanmadığını da dikkate alırsak, “Bursa’ya hepimiz sahip çıkmalıyız ve anlatmalıyız” gibi sözlerin anlamı da kalmıyor.

BÜYÜKŞEHİR'DE OPERASYON!

Bursa’nın da, yerel yönetiminin gündemi, ulaşım…
Böyle olunca…
İcraatının yeri başlıca, önemi büyük oluyor.
Ulaşım alanıyla…
Büyükşehir Belediyesi’nin idari yapısında, önemli değişiklikler olduğunu öğrendik. Yeni atama kararlarıyla tepede yeni şekillenme oluşturuldu.
Ulaşım Dairesi Başkanı Hakan Koyunlular ve bağlı Raylı Sistem Şube Müdürü Yusuf Özdemir, eş zamanlı olarak görevlerinden alındılar.
Koyunlular, İmar ve Şehircilik Dairesi’ne bağlı İmar Uygulama Şube Müdürlüğü’ne atanarak, şehir plancısı memur olarak görev yapacak. 
Kent Estetiği Daire Başkanı Fehmi Ökten, yeni karara kadar bu görevini de vekaletle devam ettirmek üzere, Ulaşım Dairesi Başkanı yapıldı. Ulaşım icraatının başına getirilen deneyimli bürokrat Ökten, daha önce de Fen İşleri Dairesi Başkanı olarak görev yapmıştı.
Makine İkmal Bakım ve Onarım Dairesi Başkanı Eren Kural da, Ahmet Korucu’nun emekli olmasıyla boşalan Destek Hizmetleri Dairesi’nin başına atandı. Kural, aslen alındığı önceki görevi de, vekaletle yürütecek.
Özellikle…
Raylı sistem odaklı çalışma ve projelerin yürütüldüğü ulaşımdaki görevden alma operasyonu, dikkati çeken bir gelişme olarak yorumlandı.

MUHALEFET GÖZÜYLE BURSA…

Büyükşehir Belediye Meclisi’nin üyelerinden CHP Osmangazi İlçe Başkanı Recep Çohan, dün medyaya iletide bulundu.
Bat-Çık özelliğindeki Emek Köprülü Kavşağı’ndan geçerken, kendisi tarafından çe-kilen ve suya teslim durumu gösteren fotoğrafları paylaşıyor.
Açıklamasına “Sözün bittiği yer.” diyerek başlıyor. Devamında, “Bir kanaldan, kayığımızla geçmiyoruz.” ifadesini kullanıyor. 
Kentin fiziki düzeni ve koşullarıyla doğrudan ilgisi olmasa da, Avrupa Konseyi’nin Bursa’ya “Avrupa Şehri” unvanı da, tartışma konusu ediliyor.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.