Hava Durumu

Bursa’da, bu da yaşandı!

Yazının Giriş Tarihi: 24.12.2014 08:06
Yazının Güncellenme Tarihi: 24.12.2014 08:06
Öncelikle…
Söyleyelim.
Yapımı birkaç yıldır gündemde bulunan ve sürüncemede kalan Bölge Şehir Hastanesi’nin uygulaması, yaşanan süreçle batıya kayıyor.
Malum…
Yıldırım’da, Samanlı’ya düşünülen ve imar kararı çıkartılan proje, idari yargı tarafından haklı görülen farklı gerekçelerle yapılamadı.
Meseleye…
Kimler tarafından karşı çıkıldığıyla “İstemezükçüler” demekle değil, itirazların neler olduğuna ve idari yargı tarafından da neden kabul edildiğine bakmak gerekiyor.
Dün…
Başa dönüldü.
Yani…
Büyükşehir Belediye Meclisi’nden çıkarılan yeni bir kararla da Yıldırım’ın resmen terk edilmesi gerçekleşti ve bu kez Nilüfer’de karar kılındı.
Yeni adres…
Doğanköy oldu, ancak tuhaf da oldu.
Duruma bakın…
Aynı Doğanköy’e Büyükşehir Belediyesi’nce kent mezarlığı yapılmak istenmiş, yerin orman alanı olduğu gerekçesiyle Orman ve Su İşleri Bakanlığı da, dava açmıştı.
Sonuç…
İmar kararı, iptal oldu.
Dün ise…
Bölge Şehir Hastanesi’nin yapılabilmesi için Doğanköy kararı alınırken, Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nca bu kez itiraz yapılmadığı ifade edildi.
CHP’nin çelişkiyi ortaya koymasına rağmen, Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nca Sağlık Bakanlığı’na gerekli yeni bir ön iznin, en uygunuyla verildiği açıklanıyordu.
Dün…
Ana muhalefet uyardı.
Yargıdan döner!
Adımları doğru ve çözümü sağlayan projelerin, muhalefette siyasi malzeme konusu ve idari yargıda  dava konusu yapılamayacağını düşünüyoruz. 
Kamusal projeler, işte böyle kendi kendine sorun olabiliyor.

STADYUMUN ESKİSİ DE TARTIŞILIYOR

Atatürk Stadyumu ile Atatürk Lisesi, Atatürk Spor Salonu ve Kapalı Yüzme Havuzu’nun yıkılmasıyla yapılmak istenen kent meydanı projesi var.
Yeni stadyumla…
Süreç oluştu.
Büyükşehir Belediye Meclisi’nin dünkü oturumunda, projeye ilişkin imar kararına itirazlar da yer alıyor. İtirazların kabul edilmediğini taşıyan komisyon raporuna, ana muhalefet karşı çıktı.
CHP sözcüsü Erdal Aktuğ, özellikle meydan uygulamasıyla beraber gündeme getirilen ticari fonksiyonların, kesin tanım ve toplam inşaat alanı sınırı getirmediğini belirterek, “Neye oy verecileceği ve ne yapılacağı bilinmiyor” diyordu.
İmar ve Bayındırlık Komisyonu’nun başkanlığını yürüten ve dün oturumu yöneten Atilla Ödünç tarafından yapılan açıklamada, “Oraya, AVM yapılmadı. Satılmadı. Otel yapılmıyor.” dendi.  AK Parti sözcüsü Ercan Barutçuoğlu da, “Eski stadyumun orada kalmasının bir anlamı yok. kente Nefes aldıracak yer açıyoruz.” diye konuştu.
İmar değişikliğine, akademik meslek odalarının yanı sıra, Osmangazi Belediyesi’nin de itiraz ettiği, Aktuğ tarafından ifade edildi. Başkan Mustafa Dündar ise, itiraz hususlarının giderildiğini açıkladı.
Edinilen bilgiye göre…
İmar değişikliği uygulamasında, Düzenleme Ortaklık Payı’nın belirli bir oranda tutulmasını isteyen ilçe belediyesinin bu isteği, kabul edilecek şekilde çözümlendi.

MECLİS, SORUN OLMAMALI!

Büyükşehir Belediyesi’nin il sınırı yapılması,üye sayısının 101’e yükselmesine neden olmuştu.
Yeni hizmet binası yapılıncaya kadar, eski il genel meclisinin salonu kullanılıyor.
Gazeteciler sığıntı gibi kalıyor. Bürokratlar zorlanıyor. Vatandaşın izlemesi, sorun oluyor.
Oturumların saat 17:00’de yapılması, uzak ilçelerden gelenlere, dönüşle beraber sorun görülüyor.
İlerleyen vakitte…
İktidar grubu AK Parti, çözülüyor.
Boş sandalyeler, dikkati çekiyor.
Yer çözümüne zaman var, ancak saate çözümü acil görüyoruz.
Oturuma bağlılık artar.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.