Hava Durumu

Bursa’ da artık bu da üretilecek!

Yazının Giriş Tarihi: 10.05.2016 08:06
Yazının Güncellenme Tarihi: 10.05.2016 08:06
Tramvay aracı…
Bursa’da yapılıyor.
Hafif metro aracı…
Bursa’da yapılıyor.
Sırada…
Uçak yapımı var.
Bursa’da yapılacak.
Dün…
Bursa Servis Aracı İşletmecileri Odası Başkanı Sadi Aydan’la konuştuğumuzda, üye taşıyıcılara ‘araç takip’ sistemi kurulacağı ve üreteceklerini öğreniyorduk.
Yeni bir…
Yerli, Bursa malı doğuyor.
Aydın, Bursa’da başlatılacak ‘akıllı trafik yönetimi’ uygulaması kapsamında, uyum için kendi üzerlerine düşeni yapacaklarını vurguluyor.
Servis araçlarında, ön ve arka dış ile iç HD kamera ve kaydı ile navigasyondan oluşan araç takip sistemi yer alacağını belirtirken, “Sistemi, biz üreteceğiz.” diyordu.
Esnaf odası olarak…
‘SERODASAN’ adıyla firma kurduklarını ve marka oluşturduklarını anlatırken, “Bilişim ve mühendisliği, patenti ve üretimiyle bizlere; Bursa’ya ait olmak üzere, yerli araç takip sistemini yapmış olacağız.” diye konuşuyor.
Öyle, temenni veya hedef değil, var olan bir süreci ortaya koyarak, “Eylülde projemizi tanıtacağız ve ekim itibariyle üretime ve dağıtıma geçiyoruz.” bilgisini veriyor.
Yabancı tanınmış firmalar ve ASELSAN’ın da başı çektiği bazı yerli markaları anımsattığımızda, “Bursa malı olarak, en iyisini ve güzelini yapacağız vekullanacağız.” yorumunda bulunuyor.
Aydın, kişisel düşünce ve refleksiyle çıkılan yolda gelinen noktayı, Bursa ve Türkiye sanayisi açısından, gurur veren gelişme olarak gösteriyor.

BUSKİ’nin Bursa’da kıymeti

İzmir’de bir ilçeyi susuz bırakan soruna karşı, halkın tepkisi büyüyor.
Bir Bursa kentlisi, sosyal medyadaki çarpıcı yorumuyla  “Biz, rögar çökse bile, Bursa Belediyesi’ni gece yatağından kaldırıyoruz.” diyordu.
Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Bursa Su ve Kanalizasyon İdaresi’nin daima üzerine düşeni yapabilme çabası ve hassasiyeti açısından, güzel bir yorum olmuş.

Dündar’dan ‘7 yıl’ buluşması

Yerel seçimlerin yıldönümü geride kalırken, farklı gerekçeler ile geleneksel medya buluşmasının ötelendiği Osmangazi, bugün gündeme taşınıyor.
Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Osmangazi’ye adanmış 7 hizmet yılı” sloganıyla bugün Sukaypark’ta icraatını anlatacak.

Uludağ Üniversitesi Bursa’ya omuz veriyor

Uludağ Üniversitesi, Büyükşehir Belediyesi’nin ulusal boyutlu ‘bilim şenliği’ için en büyük desteği verenler arasında bulunuyor.
Rektör Prof. Dr.Yusuf Ulcay, yanı sıra “Büyükşehir Belediyemizin de katkılarıyla Uzay ve Havacılık Fakültesi’ni de üniversitemize kazandırmak için beraberce çalışmalara başladık.” diyor.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.